måndag 7 februari 2011

Jag har tänkt på en sak ...


Bild lånad från mynewsdesk

Jag har kommit på att jag minskat en ingrediens väldigt drastiskt i maten. Eller, ingrediens och ingrediens. Smakförstärkare eller krydda är väl rätta ordet även om det är en ingrediens. Skit samma, det har minskat. Innan lchf vräkte jag på en hel del i maten för att den överhuvudtaget skulle smaka något. Ägg gick definitivt inte att äta utan detta. Många tar den över maten innan de ens smakat och vet om det är nödvändigt att ösa på mer.

När jag började med lchf minskade intaget. Maten smakade ju bra, var god och ingen överdriven mängd behövdes. Men ... äggen ville jag dock ha ett varv över. Nu, sen flera veckor tillbaka är äggen naturella, maten naturell av dess ingredienser och vill någon ha extra får de lyfta på rumpan och hämta kvarnen för att ta i själva. Ingen tar dock något extra. Vi nöjer oss som det är. Ingrediensen, förlåt, smakförstärkaren/kryddan som jag skriver om är inget annat än salt. Nu kan jag till och med tycka att baconet på morgonen är salt. Snacka om att få tillbaka smaksinnet. Jösses vad dämpat det måste varit innan.


Har du märkt någon skillnad gällande salt?

3 kommentarer:

 1. Jag kan tycka att jag känner smakerna mer i maten nu, har aldrig saltat särskilt mycket ändå, under många år så saltade jag inte på maten jag lagade alls, hade givetvis andra kryddor!=)) Men det ligger nåt i det...finns ju så mycket annat gott man kan krydda med.;)

  SvaraRadera
 2. Japp, upplever samma sak som du beskriver, men än får ägget lite salt på sig. :-)
  Kaiza

  SvaraRadera
 3. Svar: Ibörjan gillade jag inte att äta CF som yoghurt men nu har man vant sig och det smakar inte alls konstigt. Har man lite nöthack och några hallon på är det jättegott :D

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...