måndag 21 mars 2011

Hallon- och blåbärspaj

Jag har ingen bild men jag testade en variant av paj igår. Enkelt och gott. Helt klart värd ersättning för alla sockerstinna pajvarianter som behagar dyka upp nu mot vårkanten och sommaren. Ja, vi är inte där än men tro mig, vi kommer dit också även om det inte verkar så när man tittar ut genom fönstret :-) Idag är det vårdagjämningen. Vi går åt rätt håll!


Hallon- och blåbärspaj 2 personer
Ca 1-2 dl blåbär
Ca 1-2 dl hallon
0,75 dl kokos
0,5 dl malda hasselnötter
mandelflarn
20 g smör
  • Mixa hasselnötterna
  • Lägg blåbär och hallon i ugnsfast form
  • Smält smöret och bryn kokos, malda hasselnötter och mandelflarn
  • Fördela över bären
  • Värm hastigt i ugn ca 10 minuter i 200 grader
  • Servera med vaniljsås
Vaniljsås 4-6 portioner
3 dl grädde
3 äggulor
0,5-1 msk vaniljpulver
Sötningsmedel ex. Canderel eller Sukrin
  • Vispa grädden löst
  • Lägg äggulan i vispgrädden
  • Tillsätt vaniljpulver och ev. sötningsmedel
  • Vispa ihop
  • Ställ kallt innan servering

2 kommentarer:

  1. det låter jättegott! och inte så avancerat, det ska jag lätt testa. tack!

    SvaraRadera
  2. Hejsan! Ramlade in på din blogg och läste där du försökte få en vän att börja med lchfkosten...har själv försökt men har slutat nu för folk blir riktigt förbannade när man tar upp detta. Min mans kollega gick ner 30 kg och hans psoriasis försvann av lchfkosten men det finns många som inte vill lyssna....börjar nästan tro att de VILL ha krämpor så de har något att prata om! Peta

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...