måndag 4 april 2011

Bounty

Så kom jag mig för, att äntligen testa att göra bountys. Jag har hört från så många olika att de är goda men ändå har jag inte kommit mig för att testa själv. Suget i bakartarmen ligger vilande och har inte blossat upp än men i fredags dammade jag av den för att prova receptet. För det första trodde jag att det skulle vara avancerat och svårt. Det var det inte. För det andra trodde jag inte helt 100 att de skulle falla mig i smaken. Det gjorde de. De föll även dottern och maken i smaken. Men maken föredrog ljus choklad på bounty. Då hade de blivit nästintill exakta kopior till den Bounty som finns i affären. Ni vet den sockerspäckade och full med konstigheter. Igår fick mina föräldrar och barnens kusin bli smakoffer. Det föll även dem i smaken men som maken skulle de föredra en ljus choklad före mörk. Ska jag bjuda på detta någon gång framöver ska jag fjäska för sockerråttorna och göra några med ljus choklad.
Finns det någon lchf-vänlig, ljus choklad föresten?

Någon som vet?

Bounty ca 14 st


1 dl Sukrin

50 g kokosfett

1 dl grädde

1 dl kokosmjölk (Santa Maria)

200 g riven kokos

100 g mörk choklad, minst 70%



  • Smält kokosfett och Sukrin

  • Blanda ner grädde, kokosfett och kokos

  • Rör ihop och ställ ca 30 min i kylen

  • Ta ut och forma/pressa ihop till kvadratliknande bitar

  • Ställ kallt minst 30 min igen (alt frysen)

  • Smält chokladen i micron

  • Doppa bitarna i chokladen (görs med fördel med två teskedar för att slippa kladd på fingrarna

  • Ställ kallt och förvara i kylen


2 kommentarer:

  1. ser mums ut
    är kanske dax att prova dom nu då ;)
    tror tillomed att jag har allt hemma =)

    SvaraRadera
  2. Finns på lowcarbshop :) Fast det är ju en del "skit" i som vissa lchfare säger. Men du kan ju kolla iaf :)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...