torsdag 21 april 2011

Korkad information

Maken tog en prenumeration på tidningen Aktiv träning. Någon bra premie lockade säkert. Nu är jag så in i bängen trött på denna tidning och deras felaktigheter i kostråd så jag har förbjudit maken att lösa någon mer prenumeration. I ett reportage är frågan vad man ska steka köttet i. De har jämfört Smör, Flora, Bregott, Becel, olivolja, solrosolja, rapsolja, avokadoolja, kokosolja och lättmargarin. En kostexpert och en kock har sagt sitt efter testet. Så här skrivs det om Smör:Kaloriinnehållet är högt och det mättade fettet, som är så farligt för cirkulationsorganen, dominerar. Det är alltså inte alls bra för hälsan.
Så här skriver de om lättmargarin:Fett- och kaloriinnehållet är halverat. Rent hälsomässigt är lättmargarin ett bra alternativ till smör och blandprodukterSå, det är med andra ord bättre att äta lättmargarin som innehåller så otroligt många konstigheter att man inte ens kan uttala namnen på dem före Smör? Dessa konstigheter är garanterat superbra för kroppen. Fast det är klart, Livsmedelsverket rekommenderar ju fettsnålt. Att det är proppat med ersättningsprodukter för att få likhet och smak som smör spelar ingen roll. Vi jagar kalorier för fullt. Det är det enda som räknas. Hur bra det är för kroppen spelar mindre roll. Bara det är fettsnålt.

I förra numret av Aktiv träning satte de en hög killar på diet att få bort kulmagen. Det mest korkade jag läser är att man i början av ransonerat matintag (de får följa en meny) får stå ut med hungerkänslor. Det är inget farligt utan bara bra för kroppen. Sen, när hungerkänslorna släpper efter några dagar går det lättare. Tacka fan för det. Men varför överhuvudtaget gå hungrig när man kan äta sig mätt och ändå gå ner i vikt? Nä, den här tidningen ska jag slänga fort eller bränna på bål. Det är ju trots allt påsk snart.


2 kommentarer:

  1. samla ihop alla ni fått och kör bokbål.. moahaha! eller tidningsbål kanske det ska kallas..

    låter helknasigt..
    Dock måste jag säga att det kan vara bra att lära sig känna igen HUNGER jämfört med SUG .. Har man ätit och ätit så kan det vara rätt svårt..

    SvaraRadera
  2. jag håller med dig o jag har oxå en prenumeration o kommer inte att förlänga den.... blev helt upprörd av den artikeln o jämförelserna!!!! ingen mer sån tidning för mig!!!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...