söndag 1 maj 2011

Death by chocolate

Igår provbakade jag halva receptet av Death by chocolate. Det gick åt mycket choklad så lådan länsades nästintill på chokladinnehåll. Igår kändes kakan aningens torr men idag var konsistensen helt perfekt! En hög vispad grädde till och njutningen var fulländad. Jag vet inte hur många personer hela kakan räcker till men när jag googlade på receptet fann jag en kaka som räcker till 10 personer. Jag gjorde som sagt halva receptet och vi var idag 6 personer som åt och jag har halva kakan kvar. Den ska in i frysen. Det här är en maffig, men himla god chokladkaka. Jag har inte hittat någon bra ersättare till kladdkaka, alla smakar liksom blaha och jag saknar the real one. Den här var så mjuk och len i konsistensen att jag bara kan tänka mig att den som varm kan vara farligt lik en sockerstinn och kolhydratspäckad kladdkaka.

Låt dig inte avskräckas att den verkar knölig att göra eftersom det är mycket vispning. Använd elvisp till äggsmeten. Jag vispade först med vanlig visp och insåg ganska snart att elvisp var att föredra så ett snabbt skiftbyte skedde mitt i allt.




Precis utkommen ur ugnen och självklart provnafsad




Death by Chocolate
Glutenfri
Lchf

450 g mörk choklad, minst 70%
225 g smör
6 ägg
1 dl socker (uteslut för lchf eller ta Sukrin)
1 dl hela hasselnötter



  • Rita av en form med utagbar botten på ett bakplåtspapper

  • Lägg i botten av formen. Smörj med smör

  • Smält chokladen i micron

  • Smält smöret i kastrull

  • Häll ner chokladen i smöret. Blanda

  • Vispa ihop ägg och socker i en annan kastrull

  • Sjud på låg värme under vispning

  • Ta efter några minuter bort kastrullen från värmen

  • Fortsätt vispa tills smeten svalnat, blivit fluffig och dubblat sin volym (använd elvisp!)

  • Krossa hasselnötterna lätt eller ha dem hela

  • Blanda nötterna i chokladsmeten

  • Rör försiktigt ner chokladen i äggsmeten

  • Häll i formen

  • Grädda i 200 grader ca 17-20 min



Jag hade min kaka inne 17 minuter (observera att jag gjorde ett halvt recept).



Kylskåpskall får kakan en fudgeliknande konsistens


Varm/ljummen får kakan en krämig konsistens

1 kommentar:

  1. Tror jag ska ta och testa detta recept nu när jag börjat på LCHF. Kommer sakna min smarriga Death by chocolat som jag gjort ett par ggr nu... Söker liknande chokladsmarriga recept.

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...