Låt dig inte avskräckas att den verkar knölig att göra eftersom det är mycket vispning. Använd elvisp till äggsmeten. Jag vispade först med vanlig visp och insåg ganska snart att elvisp var att föredra så ett snabbt skiftbyte skedde mitt i allt.
Precis utkommen ur ugnen och självklart provnafsad
Death by Chocolate
Glutenfri
Lchf
450 g mörk choklad, minst 70%
225 g smör
6 ägg
1 dl socker (uteslut för lchf eller ta Sukrin)
1 dl hela hasselnötter
Death by Chocolate
Glutenfri
Lchf
450 g mörk choklad, minst 70%
225 g smör
6 ägg
1 dl socker (uteslut för lchf eller ta Sukrin)
1 dl hela hasselnötter
- Rita av en form med utagbar botten på ett bakplåtspapper
- Lägg i botten av formen. Smörj med smör
- Smält chokladen i micron
- Smält smöret i kastrull
- Häll ner chokladen i smöret. Blanda
- Vispa ihop ägg och socker i en annan kastrull
- Sjud på låg värme under vispning
- Ta efter några minuter bort kastrullen från värmen
- Fortsätt vispa tills smeten svalnat, blivit fluffig och dubblat sin volym (använd elvisp!)
- Krossa hasselnötterna lätt eller ha dem hela
- Blanda nötterna i chokladsmeten
- Rör försiktigt ner chokladen i äggsmeten
- Häll i formen
- Grädda i 200 grader ca 17-20 min
Jag hade min kaka inne 17 minuter (observera att jag gjorde ett halvt recept).
Kylskåpskall får kakan en fudgeliknande konsistens
Varm/ljummen får kakan en krämig konsistens
Tror jag ska ta och testa detta recept nu när jag börjat på LCHF. Kommer sakna min smarriga Death by chocolat som jag gjort ett par ggr nu... Söker liknande chokladsmarriga recept.
SvaraRadera