onsdag 4 maj 2011

60 olika tillsatser ...


i form av konsistensgivare, färgämnen och smakförstärkare används i de 20 vanligaste rätterna i svenska skolmatsalar. Det skriver tidningen Restaurangvärlden som granskat skolmaten.
Denna lilla notis fanns att läsa i dagens Motala tidning. Den borde förstorats upp och täckt en helsida istället för att hamna längst ner på en sida. Det känns otroligt nödvändigt att våra barn ska få detta i sin mat, speciellt när det inte behövs. Eller hur? Ingen ska behöva ha det i sin mat.
Lagar skolan sin egen mat och använder bra mat och skippar halvfabrikat så går det. Det går på Annerstaskolan i Huddinge (läs under skolrestaurangen till vänster) som jag skrev om den 31 augusti 2010. Allt går om man bara vill och att skylla på att bra mat blir dyrare håller inte heller för det blir det inte enligt Annerstaskolans kock Michael Bäckman. Sen tycker jag man kan tänka steget längre än till bara ekonomi. Vad är bäst för kroppen och framför allt för våra barn? Tillsatser och färgämnen eller naturlig, bra mat?

1 kommentar:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...