Tänk att man får äta så mycket gott på lchf. När jag åt kolhydratrikt kunde jag alltid förfäras över hur folk aldrig tog sås till maten eller om de åt massa kryddsmör eller feta såser. Hur kan de liksom!? Jag menar, mat utan sås är ju hur torrt som helst och fett, ja fett är ju livsfarligt! Maken undvek till exempel sås. Jag vräkte på mängder (självklart sås gjord på mjöl och mjölk eller någon lightvariant "grädde").
Idag är jag en av de som jag förfärades över innan. Jag kan äta mat utan massa sås och jag äter mat med en hög kryddsmör. Och jag mår bra. Och håller mig mätt. Tänk, det jag inte visste bättre då vet jag nu. Med lchf har jag även insett, gång på gång, att god mat inte är krånglig på något sätt. Det är snarare lättare att laga mat nu och det går snabbare. Bilden nedan är en ganska vanlig syn hos mig numera. Något animaliskt i form av kyckling, kött eller fisk, en hög oliver och min senaste, snabba upptäckt: hyvlat smör med grillkrydda på. Svårare än så är det inte att få en mättande måltid. Vill man ha mer såsliknande kör man kryddsmöret en sväng i micron.
Men vad är det du har under smöret då?
SvaraRaderaSmör :-)
SvaraRadera