tisdag 31 maj 2011

Jag lyssnar på min kropp

Jag har varit sugen på att testa Colting-fasta. Den går ut på att man äter middag som vanligt och inte äter middag förrän dagen efter. Däremellan dricker man vatten, kaffe eller te. Jag har varit rädd att mitt humör, tålamod och ork ska åka i botten när jag har barn att ta hand om. Barn kan som de flesta vet testa ens tålamod på många olika sätt. I helgen funderade jag på min kropp. Jag gillar frukost, det är dagens bästa måltid enligt mig. Men, många gånger när jag äter mina ägg och bacon har jag tänkt på att jag äter trots att jag inte är hungrig. Grejen med lchf är ju just att man ska äta när man är hungrig och tills man är mätt. Så igår testade jag. Maken stekte som vanligt ägg och bacon till mig. Det plastades in och hamnade i kylen. Jag gav dottern frukost och läste tidningen med ett glas vatten. Det kändes konstigt, ovant men ändå rätt ok.

Förmiddagen gick. När dottern blev trött packades hon i vagnen och vi tog en promenad. Jag förvånades över hur mycket ork jag hade och jag skenade på rätt bra för att hänga med sonen som cyklade. Efter halva promenaden kom vi ihop oss. Han ville doppa fötterna i vattnet. Jag sa nej och sen gick sirenen hela vägen hem. I vanliga fall borde mitt humör åkt i botten och jag blir rosenrasande. Det uteblev. Istället blev jag nästan full i skratt över hela situationen. Den som såg mig lär garanterat inte tycka att jag är värd någon mom of the year award.

Vi kom hem. Sonen lugnade ner sig och vi tog snacket och allt var bra. Jag tog en halv mugg kaffe med en klick kokosfett i. Vatten åkte ner i mängder. Jag äter en medicin som ger muntorrhet. Och muntorr är jag. Dessutom var jag sugen på vatten. Vatten är otroligt gott! Runt 11.30 åt jag med barnen då de var hungriga. Jag var inte ett dugg hungrig men ur pedagogisk synvinkel tycker jag inte det ser bra ut att barnen äter och jag tittar på. Maken kom insläntrandes senare och åt med oss också. Jag tänkte på att jag åt mindre än vad jag brukar.

Eftermiddagen gick. Jag drack vatten och ytterligare en halv kopp kaffe med kokosfett intogs runt 15. Jag var inte hungrig och inte sugen heller. Runt 17.30 gick jag ner till sonens förskola för IUP-samtal. Efter 19 åt jag frukosten: ägg och bacon. Precis lagom. På kvällen kände jag något. Inte hunger direkt men inte heller sug. Något var det som jag inte kan definiera så jag hyvlade några skivor ost. Efter CSI surfade jag en stund och sen blev det sängen innan 23. Lustigt att jag inte är trött om kvällarna. Summan summarum:


Jag åt två måltider

Jag drack närmare 3 liter vatten utan att tvinga i mig

Kroppen kändes lätt och smal trots att jag väger mer än någonsin

Jag kände ett lugn

Jag hade ett stabilt humör

Jag upplevde aldrig hunger eller sug

Hela dagen kändes otroligt bra


Den känslan jag hade i kroppen har jag aldrig upplevt hittills. Det var en himla skön känsla att känna. Sonen brukar vara en mästare på att reta gallfeber på mig och jag flyger i taket. Inget sådant igår. Visst höjde jag rösten när vi promenerade och han skrek som en stucken gris men det var för att försöka nå honom och prata med honom.


Kanske är detta min melodi? Att skippa frukost och lyssna på kroppen istället för att äta när man ska bara för att? Jag tänker fortsätta så här och får utvärdera nästa vecka.

7 kommentarer:

 1. Så tanken är att man ska äta på eftermiddagen men inte på förmiddagen? Varför inte tvärtom. Alltså lunch och ingen middag? Frukosten är en plåga för mej så den skippar jag gärna :-)

  SvaraRadera
 2. Du gör ju rätt!! Du lyssnar på kroppen!=) Heja dig!

  Kram

  SvaraRadera
 3. intressant!!!

  tror inte JAG kan skippa mitt kaffe men känner mig sugen på att prova att inte "äta bara för att" kanske bara kokosfett i kaffet på morgonen
  hm, ja kanske ;)

  SvaraRadera
 4. Jag har ätit vid lunch. Man ska äta middag och inte äta förän middag dagen efter. Därimellan dricker man vatten, kaffe eller te. Jag har dock haft kokosfett i mitt kaffe.

  Tanken är främst att jag ska lyssna på min kropp. Det är ju det lchf går ut på: att äta när man är hungrig och tills man är mätt. Jag är ofta inte hungrig vid frukost men äter ändå för frukost ska man ju äta eller hur? :-)

  SvaraRadera
 5. Alltså du säger att du har kokosfett i kaffet..smakar inte det illa?
  Eller det är kanske en smak man vänjer sig vid?
  Jag borde ta mig i kragen igen angående LCHF men aaaa,jag vet inte-kommer mig inte för..

  Beate/Jasminen/ Jenny :-)

  SvaraRadera
 6. Det finns kokosfett med smak och utan. Jag köpte Kung Markattas kokosolja och insg här hemma att det var smak på den. Vissa gillar kombinationen kokos och kaffe, jag gillar den inte värst men det går ner. Bäst är Cocosa tycker jag. Den har ingen smak. Det lägger sig som en hinna ovanpå kaffet så man får röra i koppen men det smakar absolut ingenting. Jag lovar :-) På köpet får man insmorda läppar :-D

  Jag är lat och har inte orkat beställa från Bodystore så jag kör med silverpaketet från affären. Det är härdat och mer processerat men det struntar jag i. När jag ska ha mer saker från Bodystore beställer jag även Cocosa.

  SvaraRadera
 7. Man kan även köra en 16timmars Intermitted Fasting.. man måste inte köra 24 timmar heller..
  Men vad kul att det fungerade för dig!
  Lättare att välja hemma NÄR man vill äta, mitt jobb har fasta lunchtider.. gör det hela jobbigare..

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...