onsdag 30 november 2011

Att finna nya användningsområden

Bild lånad från www.kungmarkatta.se


Jag har tidigare skrivit om att jag gjort rengöring av rapsolja och olivolja. Det har jag skippat sen en tid tillbaka. Det gav en underbar känsla i ansiktet men var ändå svår att tvätta bort. Ibland slutade det med att jag fick ta lite tvål ändå för att få bort det värsta och det spelade ingen roll om jag bara tog lite. Fick jag det i ögonen rann ögat resten av kvällen och oljehinnan skapade dimmig syn.

Jag blev eld och lågor när jag hittade denna lilla söta burk på min Ica Maxi. Nu slipper jag köpa kokosolja via nätet! Två burkar köpte jag hem och glad i hågen öppnade jag locket och skulle gröpa ur en klick att ha i kaffet. Men vänta lite nu ... det luktar ju ... kokos! Jo men visst var det med svag kokossmak. Det missade jag helt men ja, jag har hört av andra att kokossmaken i kaffet är ganska gott. Jag tyckte det smakade pärkel men lyckades ändå portionera ut en burk i kaffet, i mat och i dotterns välling. Den andra burken hamnade i badrummet och som smörj åt stora och små kroppar. Mycket bättre än alla body lotions som finns på marknaden. Tycker jag, ska tilläggas.

I alla fall, för någon vecka sen skulle jag som vanligt på kvällen blaska av mig mascaran med handtvål (ja, jag vet, jag är ju lat) och av någon anledning hamnade min blick på burken. "Äh, jag testar." En liten klutt olja värmdes mellan mina fingertoppar (det smälter ju fort) och jag gnodde sedan rent på ögonen. Efter det blötte jag en tvätttrasa (isärklippta gamla frottéhanddukar) i så varmt vatten jag kunde och torkade av runt ögonen. Det försvann med en gång, lätt som en plätt. En-två gånger kan jag behöva torka rent i ansiktet sen är mascaran väck och ögonen och ansiktet känns rent. Otroligt skönt måste jag säga. Åter igen, vem behöver dyr make up-remover med en massa konstigt, svårt att uttala-innehåll, när det finns billigare alternativ i mataffären?

Till kaffet föredrar jag dock kokosfett utan smak fast grädden i Irish cream-kaffet är ju oslagbart ... tralalalalalalalala ...

6 kommentarer:

 1. De där kanske man borde prova :D

  SvaraRadera
 2. Men TACK!!
  det ska jag verkligen testa!!!
  har just nu supertorr hud trots bra krämer mm

  Och du jag håller med, det ska vara smaklöst kokosfett i kaffet ;)

  SvaraRadera
 3. Jag tycker att det är gott med lite cocos-touch i kaffet, iaf om man har grädde i också, så den här burken måste jag köpa och testa!! Tack!

  /Ekorren.

  SvaraRadera
 4. Jag kan tipsa om nåt som heter Oil cleansing method - http://bit.ly/rctngK - och en härlig bieffekt är långa ögonfransar, vilket man inte får av kokosoljan ;)

  SvaraRadera
 5. Måste om oil-metoden på en gång men långa ögonfransar behöver jag inte, det har jag redan ;-) (när jag gick i gymnasiet tyckte jag det var fult så jag klippte ner dom en bit :-))

  SvaraRadera
 6. Härlig blogg du har! Cocosfett e bra till det mesta å det du nämner här om ögonrengöring ska jag definitivt testa! Tack för tips å kram till goa dej!
  Ewa J Sundberg

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...