onsdag 4 januari 2012

Ostchips

Eller, sega ostplättar kanske är ett bättre ord? Jag kanske la för bulliga högar, de blev definitivt inte som krispiga chips men väl goda att mumsa på. Ungarna snodde var sin, den ena är ju kräsen som få, så ni kan själva tänka er kommentaren. Men han åt! Den andra vek sin på mitten, stoppade i munnen och gick omkring och sultade och frambringade mysiga ljudläten. Hon är inte lika kräsen och går att lura i det mesta. Är hon på sitt envisa humör går dock ingenting.

Dottern är en riktig hjälpreda i köket. Hon hjälpte mig med dessa ostchips (mest blir det att förstöra och sprida ut högarna) men jag måste medge att det är kul att se hennes intresse i att hjälpa till att laga mat. Så fort jag börjar drar hon fram kökspallen, klättrar upp och ger något utrop ungefär som "Nu är jag redo, kör på!". Hon hjälper till att röra i bunkar och håller koll på spisen, den är ajaj. Idag hjälpte hon till att göra kålpudding. Hon måste ha rört lite dåligt för maken stötte på ett välkryddat parti :-)





Ostchips (sega ostplättar)
 • Riv valfri ost grovt (här blev det en snutt Grevé, ju mer smak dessto bättre antar jag)
 • Fördela små högar på bakpappersklädd plåt
 • Grädda i ugn 200 grader tills de blivit platta och ser färdiga ut (runt 10)

Dessa funkar garanterat ypperligt till en god soppa.


4 kommentarer:

 1. Men Helené nu blev jag ju sugen!!!

  SvaraRadera
 2. Jag brukar lägga på ett fat, på med lite oregano, koriander eller franska örter och så kör jag tills det bara är en kokande massa... tar ut och in i kylen...

  M*U*M*S

  SvaraRadera
 3. Kryddning måste självklart testas framöver! Tack för tipset, här blev det neutralt för att se vad övriga tyckte :-)

  Lika bra att göra en plåt då Annica ;-)

  SvaraRadera
 4. Ostchips är ju SÅ gott!! Jag kryddar också med oregano eller nåt annat gott.=) Å så gör jag dip till på feeet creme fraiche!=))

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...