tisdag 7 februari 2012

Nu ni, nu blommar löken!

Idag gjorde jag något jag inte gjort på evigheters evigheter. Jag har tränat! Ja, du läste rätt. Moí har tränat. Och blivit både tomatröd i nyllet och svettig. Utmustad på kraft också. Mina armar orkade knappt bära dottern, jag fick hålla fast den ena armen med den andra. Hänga på en arm var uteslutet, då hade vi dundrat nerför källartrappan rejält. Jag blev svettigare än vad jag blir på ett aerobics eller step up-pass. Att svettas är skönt, riktigt skönt. Men uj och oj. Jag har skön träningsvärk i mina biceps redan nu. Undrar hur dan jag är i morgon?

Vad har jag gjort då? Dra i tåtar på gym är inte riktigt min grej så jag har svingat mig runt med en sån sak du ser på bilden nedan: en kettlebell. Nybörjare fick den rosa och den lättaste: 8 kg. Hallå, 8 kg!? Ok, jag går ut med en gång ...
Nu är ju jag sån att jag vill utmana mig själv lite, här ska det kämpas, nästan så blodsmaken tränger fram i gommen. Att ge upp är inte riktigt min grej även om jag gärna ser det negativa före det positiva. Skam den som ger sig liksom! Nu låter väl det här översittaraktigt men 8 kg var inte så förbaskat tungt ändå. Det blev tungt vid upplyft så jag pumpade på med båda armarna (och kände mig seg som spagetti!). Det kändes vill jag lova! Sen är jag sån att jag gärna vill kunna direkt precis som alla andra som tränat länge. Tålamod ni vet. Jag hade en kille bredvid som instruerade och peppade med jämna mellanrum. Ibland gick det sketabra, ibland gick det inte alls. Vänster vad fick sig någon smäll eller två. En övning fick jag inte kläm på alls. Jag skulle svinga mellan benen och jag körde gärna yttervarv och det blev knas totalt. Irriterande, jag vill ju! Det kräver en del teknik och det var en redig dödare på biceps men även bålen samt lår får sin beskärda del. Jag gillade det, rejält! Så rejält att jag tänker utrusta mig med ett klippkort innan jag slår på stora trumman och drar till med månadskort. Eller ska jag köra på årskort med en gång?

Mer information om kettlebells finner du här:

2 kommentarer:

  1. Åååå kettlebells vill jag också prova! Tänkte gången kurs i Motala (instruktörskurs) men kom aldrig iväg. Vore skitkul att köra!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...