lördag 17 mars 2012

Miniköttfärslimpor och broccolimos


Min vanliga webbläsare (vad den nu heter??) har lagt av och istället får jag hålla till godo med Firefox vilket gör att vissa saker här i bloggen inte funkar som jag vill. Som att trycka ner bilden en bit och kunna ha den här texten över bilden. Det går inte, den tvärvägrar hoppa ner. Och jag blir skapligt irriterad. Det är inte bra att bli irriterad ska ni veta. Häromdagen flippade jag ur och bankade lite på denna dator och nu är musplattan lite kaputt så jag får ha en liten lös mus här bredvid. Det känns väl sisosdär efter att ha haft musplattan i 4 år och nu helt plötsligt vänja sig vid en vid sidan av. Vanesak jag vet.

Idag masade jag mig ner och tränade! Satans vad skönt! Jag valde att pressa på lite hårt idag eftersom jag ändå inte tränat på länge och det var så himla gött att få svinga en kettlebell igen (även om det nu idag inte var så mycket svingande). Men, att utföra "kasta vatten" med en 12 kgs kettlebell á 15 kast på vardera sida kändes mot slutet ska jag erkänna. Mina armar skakade när jag kom hem. "Kasta vatten-övningen" var bra träning för bålen. Tänk er att ni sitter i en kanot och måste ösa vatten och kastar över ena axeln. Vi satt på knä och förde kettlebellen mot ena axeln.

Vad skulle jag skrivit från början då? Jo, bilden ovan. Jag blev sugen på köttfärslimpa men köttfärslimpa i ugn tycker jag bara smakar blä. Min mamma gjorde alltid stora limpor som hon stekte i gryta. Det är lite meckigt med att vända runt den däringa limpan så jag tänkte om jag gör små minisar? De kanske kallas järpar i folkmun? Mina blev dock inte runda, snarare triangulära och välkryddade men himla goda! Till det fick det bli broccolimos eftersom det fanns ett överskott på broccoli i kylen.


Miniköttfärslimpa

700 g köttfärs
1 lök
3 ägg
1 dl grädde
svartpeppar, vitpeppar & salt

 • Finhacka eller mixa löken
 • Blanda allt och forma till små limpor
 • Stek i stekpanna

Broccolimos 2 portioner

250 g broccoli
40 g smör
0,5-1 dl grädde
svartpeppar & salt
muskotnöt

 • Koka broccolin 5-10 minuter
 • Häll av vattnet
 • Lägg i mixerbunke och lägg i smöret så det får smälta
 • Mixa allt slätt
 • Häll i grädde och kryddor
 • Rör om och smaka av


Jag tyckte blomkålsmos var godare än broccolimos men det är ju en smaksak :-)

3 kommentarer:

 1. Vad kul med små limpor! Ska prova göra på det sättet nästa gång! :)
  Ha en fin dag!
  //Lana

  SvaraRadera
 2. Jobbigt när det inte fungerar som man vill. Men jag föredrar Firefox framför många andra webbläsare, framförallt explorer (blää).Då kan jag lätt få utbrott och svära långa ramsor.

  Vad gott det ser ut! Jag gillar verkligen broccolimos :D Synd att jag inte har broccoli hemma, annars skulle jag nog ställt mig och gjort det.

  Vilken härlig träning, det låter riktigt jobbigt. Och när det skakar då vet man verkligen att det tagit på musklerna.hehe.

  Ha det fint :D kram

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...