måndag 2 april 2012

Dag 1 med periodisk fasta

Jag testade någon halvvariant av periodisk fasta i lördags. Efter träningspasset på förmiddagen stod frukosten serverad när jag kom hem. Baconen och halva äggröran snodde dottern så en halv äggröra fick jag i mig. Resten av lördagen var ett enda stort piggelinrus! Jösses vad pigg jag var. En riktigt härlig känsla i kroppen.

Idag gav jag fastan en helhjärtad chans. Ingen frukost och enbart en kopp kaffe och några glas vatten på förmiddagen. Jag tog en allergitablett igår kväll eftersom jag har känningar och i morse var jag så trött och seg. Ville dra täcket över huvudet och sova lite till men så kul får man inte ha det när barn ska till skola och förskola. När jag gick hem kändes det lite sådär "tungt" på något sätt fast ändå inte. Det var minusgrader idag och blåsigt så jag frös en aning. Jag valde att inte ta en omväg hem. Jag gick hem, plockade in pelargonerna som bunkrat i garaget, packade bilen full och for till tippen, vidare för att handla, hem och starta en tvättmaskin, skaka liv i datorn och skriva ut papper till kursen, fixa med Gröna påsens intåg och organisera under diskbänken, plocka ner och vika ihop den tvätt som hängde uppe, kånka upp tvättkorgen, plocka lite till (ja, jag springer lite hit och dit och gör olika saker samtidigt), organisera med papperna efter förra kursen och sortera in rätt i pärm, dit med nya papper, söka lite länkar på nätet och spara ner, hänga tvätt, ut med cykeln och ner och träna ett lunchpass (småtufft konditionspass), cykla hem som en blådåre, in i duschen, starta en ny maskin tvätt, klä sig anständigt och nu lunch.

Klockan 13.30 intog jag dagens första mål. Jag var inte direkt hungrig men jag ville äta. Efter passet fick jag huvudvärk. Ingen huvudvärk som kräver tablett men någon lätt bankande sak. Jag har fortfarande huvudvärk. Kanske behöver jag dricka mer vatten om jag ska träna under fasta? Lunchen intogs och jag kände mig perfekt mätt efteråt. Satte mig och läste lite till innan det var dags att gå och hämta barn.

Vad jag reagerat på denna dag är att magen känns plattare. Jag har förvisso varit en aning mosig i huvudet tack vare känningarna från allergitabletten men det och bortsett från huvudvärken så har jag känt mig väldigt effektiv och fått mycket gjort. Kroppen har känts bra, pigg och alert. Mellanmålet i form av kaffe och kokosfett har uteblivit eftersom lunchen intogs på eftermiddagen. Det enda jag kan se som negativt är att jag varit frusen men det tror jag själv är en kombination av fastan och det kalla vädret.

Nu har jag ätit middag och är skönt mätt. Kroppen känns som att den är i balans. Det är en skön känsla måste jag erkänna. I morgon tar jag fasta igen men det blir ingen träning vid lunch. Möjligtvis blir det långpromenad efter att jag lämnat barnen på morgonen. Den känslan jag hade i kroppen i lördags vill jag uppleva igen! Jag hade ork och energi under konditionspasset och hade kunnat köra några fler varv i hinderbanan än de fem varv vi körde nu. Det har varit en bra dag med andra ord :-)

Jag äter frukost på morgonen av gammal vana samt för att barnen äter. Det pedagogiska ni vet. Nu ska jag lyssna lite bättre till min kropp och se vart det bär hän. Jag är ju inte hungrig på morgonen och jag har ofta tänkt tanken att det är dumt att äta när det känns bra och äta av ren vana. Nu får vi se hur det blir utan frukost.


Fortsättning följer :-D

8 kommentarer:

 1. spännande och vad jag känner igen mig....det där med att äta för att man ska....känns mkt trevligare att äta när jag faktiskt är hungrig!!
  Så du har haft huvudvärk oxå.....jag med, tror faktiskt att jag behöver dricka mer! särsklit de dagar jag tränar så nu ska en flaska hällas upp OCH drickas ur.....

  Idag är det fasta igen (igår va jag liiite hungrig på morgonen så det blev ett ägg m smörvid 5.30 men sen inget förrens 14.30)

  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 2. Funderar oxå på att testa periodisk fasta. Spännande, undra om jag klarar de.

  SvaraRadera
 3. Jag mår mycket bättre men jag tror att man ska ha ätit lchf ett tag innan man helt happ hoppar på och kör periodisk fasta. De dagar jag fått i mig mer kolhydrater har jag varit "hungrig" dagen efter. Hanterbart helt klart och det där rivande vrålhungerskänslorna som kunde infinna sig innan lchf är borta. Det är mer ett sorts sug i magen, ungefär som att det talar om "jag börjar snart bli hungrig". Ändå kan jag lätt vara utan mat 1-2 timmar till efter det.

  Om jag ska fortsätta så hör för evigt vete katten. Jag mår ju bra och har mer ork på många sätt men om det ska fortsätta resten av tiden vet jag inte än. Frukost är ju gott ibland :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En annan sak jag reagerat på, eller maken muttrade om, är att när det steks bacon så tycker jag att det stinker en frän doft av kattpink. Det verkligen sticker till i näsan och jag äcklas. Jag har inte ätit bacon på hela veckan och igår gjorde jag baconsallad och bytte paket. Samma stank. Maken fick baconsallad och jag fick kycklingsallad. Han menar att jag fått känsligt luktsinne tack vare fastan. Jag börjar tro detsamma. Jag är kräsen och känslig för dofter men detta tog nästan priset.

   Radera
 4. Skrattar, vad kul angående baconen. Vad använder du för bacon?
  Jag äter LCHF sedan över ett år tillbaka. Jag har fastat i fem dagar och känner faktiskt mig hungrig på morgonen =/ Dock så har jag en fantastisk ork när jag tränar :D

  SvaraRadera
 5. Sent omsider ser jag ditt svar Anna!

  Vi använder Euroshoppers bacon. Nu som först kan jag äta lite bacon. Kattpissdoften är borta men fladdrar förbi ibland ;-)

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...