onsdag 18 juli 2012

Ängelns rulltårta

Svärmor. Ett ord som kan väcka mycket känslor och tyvärr inte förknippat med något bra alla gånger. När jag får läsa eller höra om andras svärmödrar är jag otroligt tacksam över att ha en svärmor jag kommer överens med. Hon månar om alla, är omtänksam och bryr sig om. När svärfar och svägerskan fyllde år hade hon bakat en rulltårta till mig och maken. Allt för att vi också ska ha något gott till kaffet istället för jordgubbstårta som de andra åt. Den här rulltårtan rekommenderar jag varmt! Den smakade väldigt gott och var precis lagom. Rulltårtan finns i Annika Rognebys bok Bakglädje med lchf. 

 



Ängelns rulltårta

4 äggvitor
0,5 dl Sukrin
2 dl mandelmjöl

Fyllning 
2 dl vispgrädde
valfria bär
lite Sukrin

  • Vispa äggvitorna hårt. blanda i Sukrin och vispa
  • Vänd ner mandelmjölet och vispa
  • Bred ut på bakplåtsklädd långpanna
  • Grädda 15 min mitt i ugnen i 175 grader
  • Ta ut och vänd på ett bakplåtspapper
  • Dra loss pappret försiktigt. Lossnar det inte, pensla med kallvatten
  • Gör fyllningen, vispa grädden tjock, rör ner sukrin och bär, mixa väl
  • Bred ut fyllningen på tårtan när den svalnat och rulla ihop 

Rulltårtan är som allra bäst nybakad. 

1 kommentar:

  1. Rulltårtan ser väldigt god ut! Tänkt göra rulltårta i flera vckor, men det har aldrig blivit av. Men nu snart måste jag ta och göra det, jag tror det är en av de godare bakverken!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...