tisdag 31 juli 2012

Chili con carne: en favorit hos barnen!

Vi har begåvats med en otroligt kräsen son. Han äter gladeligen pasta, ris och pannkaka utan problem. Ja, allt som är kolhydratrikt äter han. Resten ratar han. Kött, kyckling och fisk är förenat med livsfara. Ibland drar han till och överaskar oss och slevar i sig mat, och då undviker han pasta eller ris och äter bra mat! Det känns bra i hjärtat. Innan sommarlovet sa han att han ätit chili con carne i skolan och tyckte det var gott. Jaha, där ser man? När jag gjorde det hemma för evigheters evigheter sen vägrade han smaka, efter det har jag inte gjort det mer. Tanken lades ner. Av någon anledning nämnde han chili con carne igen och jag sög lite på karamellen. Varför inte? Dagen efter blev det vår lunch och jägarns vad han åt! Jag kokade makaroner till utifall att, det dissade han helt och åt hela tre portioner innan han var nöjd. Jag har gjort chili con carne flera gånger med samma goda resultat: han äter! Gissa om det känns bra att han äter bra mat före de snabba kolhydraterna. Ok, jag har i vita bönor i tomatsås. Innehållsförteckningen skvallrar om 15 g kolhydrater men med tanke på att jag på den grytan får ut 6 eller 8 portioner så blir inte kolhydratinnehåller så högt/portion.


Ibland finns inte alla grejer hemma och då får man ta till andra lösningar som kan bli minst lika bra. Jag blev sugen på chili con carne en kväll och skulle slänga ihop en gryta. Mitt i allt upptäcker jag att vi inte har vita bönor hemma. Attans då. Vad gör jag nu? På med spiskummin och vi åt en tacogryta :-) Minst lika populär hos barnen!





Chili con carne 6-8 portioner

600 g köttfärs
smör att steka i
500g finkrossade tomater
1 burk vita bönor i tomatsås
0,5 dl tomatpuré
paprikapulver
1-2 vitlöksklyftor eller vitlökspulver
1 lök eller lökpulver
salt
svart & vitpeppar
ev. några deciliter vatten

Med kräsna barn har jag börjat använda lökpulver/vitlökspulver för att undvika skepsis vid middagsbordet. 

  • Bryn köttfärsen i smöret (finhacka löken och bryn med mot slutet om du har hel lök). 
  • Häll på tomatkross och vita bönor
  • Blanda ner tomatpuré och ev. vatten
  • Låt puttra ihop minst 20 minuter
  • Smaksätt med kryddorna

2 kommentarer:

  1. Vilken trevlig blogg du har! Jag bloggar också om LCHF och mitt sockerberoende! Kika gärna in jag har en massa recept :)

    Kram C

    SvaraRadera
  2. Det här receptet räddade min dag som matmor på ett ridläger. Dessutom går jag för tillfället på LCD och kan inte ens provsmaka.
    Länkade till receptet på från min blogg itrimalla.blogg.se

    Hälsningar // Malla

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...