tisdag 7 augusti 2012

KanelmuffinsTja, vad ska jag kalla den? Receptet till muffinsen ovan är härifrån Coconutty Cinnamon Banana Bread och jag fick det av en instruktör på gymmet efter att vi diskuterat kokosfettets fördelar och vad som är bra laddning inför /efter träning. Ibland har jag svårt att få till det med orken, energin och explosiviteten och laborerar fram en bra lösning för mig. Då tipsade han om ett bröd på kokosnötsmjöl som han och en annan instruktör gillade och tyckte var bra. Recept är alltid bra och all laddning som kan vara till fördel inför träning vill jag testa. Dagen efter kom receptet och dagen efter det var jag tvungen att provbaka och ändra om i receptet (gillar inte banan). Då såg det ut så här:
Lite torra i mitt tycke men det går ju att ändra till nästa gång. De fick däremot helt klart godkänt och alla käkades upp samma dag. Så, dagen efter var jag tvungen att provbaka igen med lite mindre kokosnötsmjöl. Hur jag lyckades vet jag inte, smeten blev blaskig och rinnande vilket den inte var dagen innan trots att jag hade samma mängd kokosnötsmjöl. Jag hyttade i aningens mer kokosnötsmjöl och smeten blev trögflytande. Lite mer riven kokos hade jag i också. Skillnaden nu var att smeten blev klumpig så jag satte stavmixern i och körde runt. Då såg det ut så här: 
De blev mycket godare och de påminner om morotskaka i smaken. Jag måste helt enkelt testa att baka dessa med riven morot i och ha Kesella med vaniljpulver på. Smashing! Jag testade en kväll, i och för sig med rysk yoghurt och vaniljpulver (man tager vad man haver) och då såg det ut så här: 


Inte världens bästa kvällsbild men gott var det till filmen :-) Mättande likaså! 


Det är mandelmjöl med på bilden utifall att jag skulle behöva extra för att ersätta bananen. Mandelmjölet använde jag dock inte. 


Kanelmuffins ca 8-10 st

8 ägg
2 tsk vaniljpulver
5 tsk kanel
½ tsk salt
0,5 dl smält kokosfett
5 tsk honung
3/4 dl riven kokos
1 dl kokosnötsmjöl

 • Blanda allt till jämn smet och häll upp i muffinsformar. 
 • Grädda i 140 grader (varmluftsugn) cirka 20 minuter

Min smet blev klumpig och jag körde med stavmixer vilket gör att den rivna kokosen "försvinner". Vill du ha kvar tuggmotståndet från den rivna kokosen, blanda smeten väl och tillsätt riven kokos sist.  Blir smeten för blaskig: ha i mer kokosnötsmjöl tills du fått önskad konsistens.
6 kommentarer:

 1. Hej Helené!

  Vilket härligt Paleorecept! Det kan vara svårt med att få till rätt mängd kokosmjöl när man bakar men man får testa sig fram och det är ju en del av glädjen med att baka. Jag brukar också baka en mjuk kanelkaka med ett liknande recept som är mycket god.http://undervarttak.blogspot.se/2012/03/en-kaka-till-kaffet.html

  Fin blogg du har! Lycka till med ditt bakande!

  /Jenny

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är himla god den här och funkar perfekt som laddning inför träning :-)

   Radera
 2. Hur ser receptet ut i original, med banan?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej :-)

   Om du klickar på den röda, lite större texten längst upp i inlägget så finner du originalreceptet.

   Radera
  2. Heh. Smart. Hade redan glömt att det var länkat när jag hade läst klart inlägget :P

   Radera
  3. Man kan inte ha koll på allt ;-) (ska jag vara ärlig blev jag osäker på om jag länkat originalet så jag var tvungen att kika själv :-D)

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...