lördag 15 september 2012

Pommes?Jag la ut bilden ovan på min Facebook - sida för ett tag sen och första kommentaren blev potatis som det faktiskt inte är. Efter det haglade kommentarerna om vad det kunde vara för något. Det rätta svaret kom till slut och många var nyfikna. Det rätta svaret är kålrabbi. Jag skivade i smala slantar och stekte i smör. De serverades till helstekt ytterfilé och bearnaisesås. Kan varmt rekommenderas.

Hur smakar kålrabbi då? Jo, faktiskt helt ok! Maken tyckte de var aningens söta och jag kan hålla med att första kontakt i munnen gav en viss sötma. Efter några tuggor kanske jag inbillade mig men nog 17 tyckte jag att det blev lite pommes - smak på det hela. Gott var det i alla fall och kålrabbi - sticks kommer göras igen.

7 kommentarer:

 1. ...och bara 4 gram kolhydrater/100 gram, kanske man borde testa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tycker jag :-) Jag testade att koka dem, tänkte att barnen skulle gilla men det blev inte lika stor hit.

   Radera
 2. Jag brukar också göra sådana strips! Kålrabbin är mycket godare alternativ istället för potatis! :)
  Ha en fin lördag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de blev en favorit ganska omgående :-)

   Önskar en fin lördag tillbaka!

   Radera
 3. Och så ska man se till att vara inloggad med sitt EGET konto när man kommenterar ha,ha :-)

  Vilket bra tips! Jag brukar bara använda den rå i sallad eller som snacks. 5-åriga dottern tycker också det är jättegott. Min marockanska pappa odlade kålrabbi på vår kolonilott när jag var liten ihop med massa andra spännande grönsaker och örter - så jag blir alltid lite nostalgisk när jag äter det :-)
  Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. :-)

   Snacks har jag inte testat. Jag hade ju hoppats att det skulle tilltala barnen men det sket sig ;-)

   Vad härligt att odla eget! Jag odlade morötter, rädisa och dill första året vi flyttade hit. Dillen blev det inget med, morötterna blev minimorötter och rädisorna käkade några djur upp. Efter det har jag lagt ner att försöka odla eget men jag kanske borde ge mig på igen?

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...