söndag 7 oktober 2012

Tio på tå!

Bilden är lånad från emmilies
 
Visst är det en helt underbar bild?
 
 
Idag, bara så där, nådde jag ett mål! Jag klarade av att göra 10 armhävningar på tå! Löjligt kanske men för mig är det rätt stort. Jag klarade armhävningarna tre gånger (dock inte på raken). Kvällens pass var kroppsbaserade övningar, 3 - 4 övningar/set, arbeta 30 sekunder, vila 10 sekunder och vila 1 minut mellan seten. Jag har tyckt att armhävningarna på knä har känts "lätta" men det får vara så när jag äntligen fått upp lite fart på hävningarna. Idag när det blev dags för armhävningar tänkte jag:
 
"Äh, vad fanken, jag testar."
 
Och tjupp. Det gick! När jag började träna i februari orkade jag knappt 5 armhävningar knä. Då orkade jag inte ner med tuttarna nära golvet. Snarare orkade jag ner 1/4 - halvvägs ner mot golvet.
 
Fatta vilken härlig känsla när armhävningarna gjordes under ansträngning men skapligt utan problem. Jag svackade inte ihop i ryggen och hängde inte i axlarna/skuldrorna som jag brukar. Första gången jag skulle testa armhävningar på tå kröktes hela ryggen som ett c och magen sjönk som en sten till golvet. Jahopp. Så svag var jag i magmusklerna fast jag tyckte att jag var stark. Nu orkade jag hålla kroppen rak. Ok, jag orkar inte ända ner till golvet så att orka längre ner är något att arbeta med men jag fixade det! 30 armhävningar. Bara för att se om jag verkligen orkar 10 testade jag nyss igen. Och gjorde 11. Japp. Jag kan! :-)  
 


2 kommentarer:

 1. Wiiiiieeee grattis!!! Det är en hääärlig känsla :)!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! :-)

   Ja, en otroligt härlig känsla! Nu kan jag så nu blir det att jobba djupare mot golvet ;-)

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...