lördag 6 oktober 2012

Skönhet och hälsomässaIdag har vi varit på plats i Motala Folkets park där en skönhetsmässa gått av stapeln. Hantverkare och företag visade upp sig för allmänheten. Maken och jag var där och pratade med många trevliga och intresserade människor! Ingen var negativt inställd till lågkolhydratkost, snarare tvärtom. De tror på det här sättet att äta och en del berättade om sina positiva erfarenheter med lågkolhydratkost:

Minskat intag av värktabletter
Slutat med värktabletter
Viktnedgång
Härlig mättnad, välmående och inget sug
En väl fungerande mage

Att få ta del av andras berättelser gör mig så ofantligt glad och varm i hjärtat! Det är precis det här det handlar om: att må bra, att fungera optimalt och att äta på ett sätt som gör att hela människan mår bra.

Tre undgomar kom till oss och de blev kvar länge och pratade kostens betydelse för koncentration i skolan, ork, träning, gå upp i vikt, bygga muskler och rent allmänt om lchf. De ställde många nyfikna frågor om vad som var bra för kroppen. Vad är bra att äta egentligen? Hur ska man äta för att orka och hur ska man äta för att få ut bäst av sin träning? Vi delgav våra resultat och de ställde än mer frågor. Jag blev glad av deras intresse. De var nyfikna och ville verkligen veta mer i hur de kunde äta för att nå resultat samt äta för att ha ork hela dagen.

Alla tog en folder Lchf för nybörjare från Kostdoktorn och ju mer vi pratade desto mer öppnade sig ena killen och berättar att hans pappa är av helt annat synsätt: det var minimjölk, Lätta, margarin och så lite fett som möjligt som gällde. Jag rekommenderade minst röd mjölk och bra fetter inte minst för orken och för att kuna prestera bra vid träning samt öka muskelmassa som båda killarna ville. Jag bad dem läsa innehållsförteckningarna på förpackningarna och sedan ta sig en tankeställare: vad vill du helst mata din kropp med? Kemikalier eller äkta vara?

Det kröp fram att pappan hade ölmage. Ahhh ... Jag pekade på maken och sa att han hade ölmage i mars.

"Oj, det skulle man inte kunna tro. " svarade killen.

Han skulle hem och visa foldern för sin pappa och jag hoppas att pappan är lika klok och nyfiken som sin son och tar till sig av vad som är bra att äta och att innehållet i deras kyl kommer ändras inom en snar framtid.

2 kommentarer:

 1. Vad roligt med hälsomässa!!! :) Och kul att intresset för mat och hälsa var så stort! Ett viktigt ämne!
  Var det mycket andra intressanta utställare?

  Ha en riktigt härlig söndag!
  / Sonja

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mässan var trevlig och många var intresserade och kom med frågor. Ingen var direkt negativ, jag hade förväntat mer negativitet och uttalande om att fett är farligt och skapar hjärtinfarkter. Inget sådant utan snarare att det är så här man ska äta för att må bra!

   Det var många andra intressanta utställare och det var hårshow, uppträdande och mannekängande på scen.

   Önskar skön kväll tillbaka :-)

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...