söndag 23 december 2012

Janssons frestelse á la lchf

Den står och gottar till sig i ugnen nu. Jag har tidigare gjort rättikagratäng men nu ska det bli en Janssons. Undrar hur det blir? I morgon vet vi med säkerhet.

 
Jag önskar er alla en riktigt skön dan före dopparedagen och jag hoppas att ni slipper julstress!
Jag tänker ta det lugnt idag, plocka lite, röja lite och glo på någon film.
 
 
 
 
Ingredienserna.
Det som saknas på bild är svartpeppar och salt.
Osten förblev oanvänd och kupan åkte tillbaka in i kylen.
 
 
Kokar i grädde, kryddor och lök.
 
 
Redo för ugnen.
 
 
Färdig
 
 
Lchf - Janssons frestelse 2 personer
 
Rättika ca 400 g
½ gul lök
2 dl grädde
1 liten burk ansjovis, 55 g
ca 1 msk mandelmjöl
svartpeppar
salt
Några teskedar ansjovisspad
 
 
  • Skala rättikan och skiva den fint i stavar.
  • Skala löken och hacka/skiva.
  • Lägg rättikan i kastrull och täck med vatten, koka ca 20 - 25 minuter.
  • Häll av vattnet och skölj av rättikan. Lägg tillbaka i kastrullen.
  • Häll på grädden, lök och krydda.
  • Koka igen ca 20 - 25 minuter. Rör då och då.
  • Ta fram en ugnsfast form och lägg ett lager i botten.
  • Strimla ansjovisen och fördela ut på första lagret rättika.
  • Häll på lite ansovisspad och salta lätt.
  • Fördela ut resten av rättikan och smula över mandelmjölet.
  • Ställ i ugn, 200 grader ca 30 minuter eller tills den fått fin färg. 
 
 
 


2 kommentarer:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...