onsdag 30 januari 2013

Bioimpedansmätning/Tanita

Idag gick jag till Actic för att ställa mig på en bioimpedansvåg och mäta av kroppsfett respektive muskler. När jag läste till kostrådgivare fick vi göra detta och det är himla intressant. Remsan till vänster är från 4 juli 2012, min första mätning. Remsan till höger är mätningen idag. 

Skillnaden är minus ca 3 kg, bmi är minskad, fett på kroppen (fat %) minskad, fettmassan (fat mass) minskad, fettfri massa såsom muskler/skelett (FFM) ökad, total mängd kroppsvätska (TBW) snarlik förra mätningen. 


Det ni inte ser på remsan är fördelningen höger och vänster kroppshalva.På både höger och vänster ben har jag minskat fettmassan med 0,2 kg och ökad muskelmassan med ca 0,3 kg/ben.

På armarna har det hänt lite grejer. På både höger och vänster arm har fettprocenten minskad 8 %, mängden fett är minskad 0,3 kg och den fettfria massan (muskler/skelett) har ökat 0,2 kg.

Bålen har fettprocenten minskat nästan 6,9 %. Mängden fett har minskat med 2,8 kg och den fettfria massan (muskler/skelett) har ökat med 1,1 kg.

Har du möjlighet att göra sån här mätning så passa på att göra det någon gång ibland. Det är väldigt intressant! En del gör det en gång/månad. Jag ska kolla av igen framöver men nu tränar jag på ett tag.

3 kommentarer:

 1. Detta skulle jag vilja göra! Vet inte var bara ;)

  SvaraRadera
 2. Vilken Actic gjorde du detta på? Simhallen eller city?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Simhallen har ingen våg så Actic city var jag på :-) Man ska helst boka tid innan, inte äta eller dricka minst 4 timmar innan.

   Kolla Annica, det kan ju finnas i din närhet :-)

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...