tisdag 29 januari 2013

Ugnsstekta rotfrukter

Jag är lite nyfiken på paleo men lika nyfiken som jag är, lika "rädd" är jag. I och för sig äter jag inte mycket mejeri men inom paleo undviks det helt. Där äts även frukt och bär vilket inte är någon större favorit hos mig så jag tror paleo får stanna som den nyfikenhet den är :-) Men, varför inte norpa lite paleo - tänk? Jag köpte hem olika rotsaker: morot, palsternacka, kålrot och rotselleri. Dessa skivades i stavar, lades i bakplåtsklädd ugnsplåt, kokosfett klickades på, salt och peppar ströddes över och in i ugnen åkte de i cirka 30 minuter. Otroligt gott!

Palsternacka innehåller 11 g kH/100 g. 
Rotselleri innehåller 4,9 g kH/100 g.
Morot innehåller 8,7 g kH/100 g.
Kålrot innehåller 6,4 g kH/100 g. 

Några rotfrukter är med andra ord sämre än övriga men eftersom jag inte äter strikt tycker jag mig ha råd med detta. 




2 kommentarer:

  1. Gott med ugnstekta rotfrukter eller grönsaker. Det är klart man kan låna lite Paleotänk! Jag äter ju tex mejerifri LCHF, så för mig blir det något mellan lchf och paleo! :)
    Ha en fin kväll!
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Helt klart, att låna måste man göra :-) Just rotfrukterna ger en riktig lyxkänsla på maten och numera gillar jag det så mycket mer än när jag åt det sist för över 4 år sedan. Smaken förändras :-)

      Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...