fredag 8 mars 2013

Inhoppande instruktörI onsdags fick jag frågan om jag kunde hålla i passet då den ordinarie instruktören satt fast på ett tåg. Jösses, hur håller man i pass och vad 17 ska jag göra? Då maken är bortrest ringdes mor och far, vill de och kan de vara barnvakt? Jodå, de kan. Och med en gång kunde jag hålla pass. Jag hittade ett upplägg jag testat här hemma. Det får gå. Men, vad gör vi till uppvärming och vad gör vi när vi stretchar?? Snacka om att få hjärnsläpp totalt! Det är så självklart på passen när någon håller i det men nu var allt bortblåst.

Passet blev som syns ovan. Sammanlagt 600 övningar. Vissa blev klara på cirka 25-30 minuter och fick efter lite andhämtning roa sig med en tung kettlebell och stege: 15 svingar, 15 armhävningar som sedan räknades ett steg ner varje repetition. När alla var klara med övningarna ovan avslutade jag med 5 övningar mage på 1 minut vardera.

Lite smått nervös höll jag i passet. Det kändes som jag rasslade igenom övningarna alldeles för fort men alla fixade det och alla kämpade järnet! Om ni bara visste vad härligt det var att se alla ge sitt bästa! Jag hakade på vid mountain climber när jag sett att alla kommit igång. Då och då mötte jag en blick full med jävlaranamma! Jag riktigt rös inombords att se detta, jisses vad alla var starka, envisa och fulla med energi! Passet uppskattades och nu framöver ska jag hålla pass på lördagar :-) Jag har alltid varit sugen på att hålla pass, nu är det verklighet och igår knåpade jag med tänkbara stationer.

Det jag kommer hålla i är stationsträning/cirkelträning. I morgon ska jag ta mig till gymmet och dra en repa på vad jag fått ihop. Håller upplägget eller är det för hårt (kan det vara för hårt?), mesigt eller för lätt? Det återstår att se och jag ska försöka fokusera på allsidig träning blandat med funktionalitet och ibland kanske mer träning för vissa muskelgrupper. Håll tummarna!

2 kommentarer:

  1. Gud vad du äer duktig!! längtar till Spartan Gym igen men har bestämt mig för att vänta till efter sommaren då det är mycket pengar som ska ut i vår :( så länge kör jag hemma träning ( nu när jag blivit bättre i armen och eksemet) och det börjar ge resultat :) Tror jag ska göra mig en egen cirkelträning hemma :) ha en skön helg /kram Ewa

    SvaraRadera
  2. Tack!
    De här övningarna ovan funkar ypperligt att göra hemma :-) Jag är på tok för dålig att ta mig i kragen att göra det bara ... ;-)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...