måndag 15 april 2013

Mejerifri smoothie

Jag är inte jättebra på det här med smoothies, det måste jag erkänna. I tanken har jag en önskan om att bli bättre på detta område då jag tycker att det är ett väldigt smidigt mål som mellanmål eller innan eller efter träning. Helst skulle jag vilja att våra barn uppskattade smoothies men om morsan aldrig gör några är det svårt att lära sig tycka om.
 
I lördags fick jag för mig att testa efter ett tips från en vän. Alla ingredienser fanns inte hemma, det ska vara dadlar i ursprungsreceptet men jag testade ändå och la till ½ tsk honung. Dadlar ger med stor säkerhet mer sötma. Den här smakade helt ok och jag smakade den innan jag la till honung. Det saknas något sa min sockertarm men överlag funkade smoothiesen bra precis som den är med bara frukt som sötning. Är du sockerberoende kan frukt och dadlar trigga igång ett sötsug.
 
 
 


Kokossmoothie med banan 2-3 portioner
 
1 burk kokosmjölk
1 stor banan eller 2 mindre
½ msk vaniljpulver
½-1 tsk honung
6 dadlar (ursprungsreceptet)
Späd med vatten om det blir för tjock konsistens.
Spara i tät förslutet i kylskåp. Smoothien kan bli lite brun pga bananen.
 
 • Lägg allt i en mixerskål.
 • Mixa till slät konsistens.
 • Späd vid behov med vatten.   
 
Byt gärna ut bananen mot valfri frukt eller bär.
 


4 kommentarer:

 1. Gott med sodant smoothie på kokosmjölk. Jag brukar använda hallon och blåbär. Snällare mot min mage och sockerhjärna än banan...
  Ha en fin dag!
  Kram
  //Lana

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är inte värst förtjust i banan men gillar den som sötning och jag trodde denna skulle tilltala ungarna. Inte ;-) Blåbär och hallon ger dessutom lite roligare färg :-)

   Radera
 2. Jag är också dålig på det här med smoothies, men för att få lite inspiration har jag precis införskaffat boken "Sannas Smoothies för den självläkande människan". många spännande recept=). tyvärr var det ju bara några dagar sen det skrevs om att man ska undvika frysta bär (kan koka de), såå typiskt lixom ;-). men snart är väl sommaren här:-).

  SvaraRadera
 3. Åh, kul med smoothie på kokosmjölk! Försöker få min dotter att gilla smoothies men än så länge har hon inte fastnat för något. Testade för inte så längesedan med banan i men jag tycker det blir för "tungt" (vet inte riktigt hur jag ska förklara) men ska testa med att byta ut mot lite bär istället.

  Hörs i tråden,
  Jeanette

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...