fredag 10 maj 2013

Scott

Jag lämnade in Mr B för byte till kortare styrstam samtidigt som jag åkte tillbaka till en annan cykelaffär för att lämna tillbaka en cykelväska. In kommer en cykelvän och vi börjar tjata cyklar med säljaren. Han demonstrerar två nya cyklar för mig. Jösses ... hur ska jag göra nu då?
 
Hämta ungar, hem och käka mellanmål, ut med ungar i bilen, hämta ut Mr B, knöla av lånesadeln och be om ursäkt för allt strulande, ner till andra cykelaffären och visa upp Mr B och förhandla om pris. Hux flux impulsköpte jag en ny cykel!
 
På lördagen hämtades Scott hem. Ungarna dumpades till mor och far och jag passade på att ta en provtur. Vilken skillnad på cykel, med en gång når jag fram till styret! 1,2 mil avverkades. Sadeln var för hög och det gav obehag så den sänktes en aning. Ut igen dagen efter. Det blev bättre men domningarna kom. Inte skönt. Jag behöver en sadel med grop eller skåra. Jag fick ett tips så det måste kollas upp.
 

 
 
Min nya partner, Scott
 
 


På måndagen åkte jag till LeWa sport och Lena plockar fram sadeln ovan till mig. Jag tänker Predator och undrar om hon menar allvar? Hur ska jag kunna ha den där mellan benen? "Den kommer kännas konstig men ge den tre gånger på minst en timme vardera innan du utvärderar." sa Lena.

Igår gav jag mig ut på tur. Det första som slår mig är att det inte gör ont. Och det rullar på så ofantligt bra trots lätt motvind! Jag låg och trampade över 30 km/h och tänkte "Gött, det kommer gå ännu fortare hem!" Jag cyklade till Fornåsa, ca 14 km och vände. Vet ni varför det gick så fort dit? Jag hade medvind! Vägen hem blev väldigt motig och kämpig. Med träningsvärk efter onsdagspasset på gymmet var benen skapligt möra. Motvinden skulle bli än värre, jag gnetade på, det var så tungt och på sluttampen hade jag så ont i sittknölarna (absolut ingen känning i underlivet) och benen var så trötta att jag var på väg att kliva av cykeln och ringa efter skjuts. Jag ändrade sittställning flera gånger, det gjorde ontONT och mitt i allt tänker jag:

"Helvete heller! Så här kan det vara på Halvvättern, du har inte långt hem, har du tagit dig ut får du banne ta dig hem också!"

Så, ner med huvudet och trampa på. Sista backen var jag så trött att jag inte ens orkade bemöda mig med att växla ner så jag valde att trampa på. Träning, träning och benen ska pressas! Mitt i backen hör jag något bakom mig. Skit, jag blir omcyklad av en annan racercyklist ... Och vad fladdrar förbi i en sjujäkla fart om inte en karl i hatt på en damcykel! Där kämpade jag för kung och fosterland och jag fnissade för mig själv. Jag är övertygad om att det var en elcykel ;-)

Resultat tur 1: onda sittknölar av temposadeln mest troligen för att den satt för långt fram och jag satt för långt bak efter ventilering med tjejerna i gruppen Cyklande tjejer på Facebook. Jag fick till mig att den ska monteras som vanlig sadel så den ordern fick maken innan han gick ut och meckade. Sadeln ska skjutas bak och jag ska testa igen. Men, onda sittknölar kan jag ta bara underlivet är intakt. Inte en enda känning what so ever! Helt underbart. Idag satte jag mig på min vanliga cykel och aj och uj vad det kändes i rumpan! Sittknölarna blev skapligt manglade igår. Nåja. Det värsta idag är faktiskt träningsvärken. Träningsvärk efter onsdagens pass samt 28 km cykling igår sätter sina spår tydligen. Framsida, insida, baksida lår samt rumpa har inte varit nådiga idag. Men, det som inte dödar härdar va?


1 kommentar:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...