söndag 2 juni 2013

Glöm inte plankan!En stark bål ger dig bättre hållning. Plankan ger dig starkare magmuskler och plattare mage samt stärker din rygg och axlar. Tänk på att inte hänga i axlarna och sug in naveln mot ryggraden. Skjut gärna upp bäckenet en aning också. På bilden ovan hänger jag lite för mycket i axlarna. Shame on me!

I övrigt ser ni några av de träningsleksaker jag roar mig med här hemma: hopprep, kettlebells, racercykel, gummiband, aquabag samt det senaste tillskottet: lastbilsdäck. Jag saknar dock en slägga :-)


4 kommentarer:

 1. Slägga finns på lantmännen ;)

  Jodå.....jag har glömt plankan.....önskar jag hade en liiiten del av din inspiration till träning men den infinner sig inte :-\ antar att det bästa vore att bara göra.....

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är dålig på regelbundenheten också! men jag försöker bli bättre :-) Den bästa träningen är ju den som blir av och icke att förglömma: vardagsträningen som vi inte tänker på. Städning exempelvis :-)

   Radera
 2. Hej Helen! Anledningen till att jag skriver till dig är för att jag vet att du har behandlats med botox för handsvett. Jag har nyss gjort det, 4 dagar sedan och jag har en fråga. på min vänsterhand (fick punktbedövning) så på pekfingret längst ner till höger, gjorde det jätte ont när jag fick bedövningen man nästan kände, blev detta rätt? och nu har jag väldigt ont i någon nerv jag kan inte träna typ burbees för jag kan inte hoppa ner snabbt på handen. Det känns som att en blixt körs genom fingret så fort jag gör något ansträngande, så som sträcker mig efter något tar ner handen i rakt läge, mm. Om jag trycker på stället på fingret så pulserar det och gör extremt ont. Ska det vara så eller har något blivit fel på just det stället?

  MVH Paulina

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Paulina!

   Det där låter inte helt riktigt och rätt faktiskt. Hör av dig till läkaren som gav dig behandlingen. Det låter helt klart som att en nerv blivit träffad på något sätt. Jag har aldrig haft den känning som du beskriver. Händerna blir svagare och pincettgreppet försvinner nästintill helt men någon skärande smärta eller pulserande smärta vid tryck har jag aldrig upplevt. Rådgör med läkaren igen!

   Jag tog bedövning min allra första behandling och själva bedövningen gjorde så in i h - e ont om jag ska vara ärlig och likt förbaskat kände jag varenda nålstick hon la med Botox sen. Bedövningen var i mitt tycke helt onödigt och jag var sen helt handlingsförlamad i flera timmar. Jag tar inte bedövning numera. Min läkare är snabb. Jag kollade på ett ungefär nu när jag fick behandling den 3/6, ca 3 min/hand. Då kan jag stå ut med lite smärta :-)

   Hoppas det ordnar sig för dig!

   Heléne

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...