lördag 3 januari 2015

Fisksoppa med räkor

I torsdags la en vän ut en bild på fisksoppa på Instagram. Ingredienserna var passerade tomater och kokosmjölk. Det fick mig att rynka ögonbrynen, kokosmjölk liksom, men samtidigt såg bilden så himla god ut! Jag måste testa! 

Igår blev det av, med tomatkross och kokosmjölk som bas ramlade både blomkål och morot ner. Resultatet? En av de godaste fisksoppor jag ätit och framför allt pysslat ihop själv. Inspirationen kom härifrån, kika in till Fröken Nilssons kök.  





Fisksoppa med räkor 5 - 6 portioner


500 g torskrygg (eller annan valfri fisk)
2 - 4 morötter
1 gul lök
Blomkål efter tycke och smak
1 burk kokosmjölk
500 g krossade/passerade tomater
Hummerfond (kan uteslutas)
Pressad citron
Salt
Svartpeppar
Dill
Räkor

  • Skala och hacka morötterna i mindre bitar. 
  • Mixa de krossade tomaterna fint om du inte har passerade tomater. 
  • Koka upp kokosmjölk, hummerfond och tomaterna med morötterna och lök i gryta. 
  • Lägg ner blomkålen. 
  • Dela fisken i mindre bitar och lägg ner i grytan. 
  • Smaksätt med salt, svartpeppar, pressad citron och dill. 
  • Låt sjuda ihop ca 10 min. 
  • Servera med räkor. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...