lördag 24 juni 2017

Älskade gubbe!

Hoppas ni haft en skön midsommarafton och har en lugn midsommardag! 


Vad tänker du på när någon säger jordgubbar? Jordgubbar är väl främst förknippat med sommar och inte minst nu i midsommartid när jordgubbar är en hårdvaluta. 

Som barn åt jag mängder med jordgubbar och vi smakade gärna jordgubbar hos Sören, vår granne när vi bodde på landet och som vårdade sitt jordgubbsland med sann kärlek och stor omvårdnad. En solvärmd och söt jordgubbe kan väl ingen motstå? 
Jordgubben är dessutom väldigt nyttig så medans du äter jordgubbar gör du även nytta för din kropp!

Jordgubben är bland annat: 

  • Väldigt rik på C-vitamin, ju mognare gubbe ju mer C-vitamin får du i dig. En portion ger dig ditt dagliga behov av C-vitamin och cirka åtta jordgubbar innehåller mer C-vitamin än en fullmogen apelsin. 

  • Den stora mängden C-vitamin är bra för din syn genom att det skyddar mot fria radikaler från solens starka UV-strålar 

  • C-vitamin motverkar och kortar ner förkylning. Känner du att en förkylning lurar eller redan har brutit ut? Mumsa jordgubbar.

  • C-vitamin behövs för bildandet av kollagen i vår hud vilket gör huden elastisk och motståndskraftig. Vi förlorar kollagen när vi åldras, får vi i oss tillräckligt med C-vitamin kanske vi också får en friskare och yngre hy? 

  • Jordgubben innehåller nitrat vilket är bra för din träning genom att öka blodflöde och syre till musklerna samt sägs minska muskeltrötthet för att göra din träning lättare och bättre. 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...