tisdag 9 juni 2009

Midsommarkänsla

Stackars maken ... Efter gårdagens lunch, kålgott, ringde jag och undrade om han ville prova gubbröran jag hade tänkt till kvällen. Jodå, det ville han. Jag rörde ihop den och packade med mig mitt eftersom jag skulle på avslutningsbrännboll med den klass jag gjort praktik i. Maken provsmakade så fort han kommit in genom dörren. "Hur äter man det här?" undrade han och såg lite skeptisk ut. "Som det är eller på Finn Crisp eller om du vill på knäcke." svarade jag. Sen var jag tvungen att dra. När jag kom hem frågade jag vad han tyckte om röran. Ett litet leende och ett "mmmmmmm" kom ur maken och det är ett bevis för väl godkänt. Röran kommer göras igen för den var smarrig att avnjuta på ett par Finn Crisp. Recept från Doktor Dahlqvist och Airams LCHF-kokbok

Gubbröra 4 portioner

6 hårdkokta och kalla ägg
1 mindre burk ansjovisfiléer
1 gul eller röd lök
½ dl finskuren dill
50 g smält smör

Smält smöret. Hacka alla ingredienser i samma storlek eller mosa äggen och hacka resten. Undvik ansjovisspadet därför att det finns en del socker i det. Blanda allt och bind samman med smöret. Arrangera portioner eller ät på Finn Crisp.

1 kommentar:

  1. Hur kan jag ha missat denna i min kokbok? Å varför har jag ingen ansjovis hemma? Shit vad sugen jag blev nu!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...