tisdag 23 juni 2009

Saras chokladgrädde

En kväll när jag var grymt godissugen pratade jag med goa Sara på msn och hon tipsar om att smälta mörk choklad i grädde. Det här var några veckor sen och det tog tills igår innan jag kom till skott och provade. Är man sugen så är man, den kanske ska bli fluffigare än den trögflytande chokladgrädde jag fick till? I alla fall, det gick att äta med sked och var riktigt gottigottigt. Passar utmärkt som ersättning när suget blir för stort eller som efterrätt på maten. Jag firade mitt VG igår och chokladgrädden gjorde pricken över i:et. Tack Sara!


Saras chokladgrädde 1 person
1 ruta mörk choklad minst 70 %
1 dl grädde
Värm grädden och smält chokladen. Vispa ihop. Låt svalna och vispa upp chokladgrädden. Servera och njut!
Smaka dig fram! Jag provade detta igår och alla är vi olika och vill ha olika smak.

2 kommentarer:

  1. Du måste låta grädd/chokladblandningen bli riktigt iskall innan du vispar den fluffig med elvispen. Blir utroligt fluffigt och gott, jag har gjort med dumlekola, salta sillar, mintchoklad och mörk choklad och haft i olika tårtor eller bakverk.

    Kram Martina

    SvaraRadera
  2. Hehe ... Jag har kollat med Sara och ja, jag hade för bråttom igr. Började vispa direkt men det var muumsigt ändå. Nästa gång kanske? ;-)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...