söndag 30 augusti 2009

Dansk råkräm

Jag har ingen bild, tyvärr. Pajen och krämen försvann i våra magar innan jag ens hann fundera på kameran. Det blev fusk med äppelpaj idag, gjord på vanlig smulpaj men såsen till blev en råkräm från Dr Dahlqvists och Airams kokbok. Ska ni göra någon pajvariant eller bara mumsa bär med lite smält choklad kan jag varmt rekommendera råkrämen. Betydligt godare än vanlig vaniljsås eller marsansås på tetrapack. Dessto bättre också.

Dansk råkräm 4-6 personer
3 dl grädde
3 äggulor
½ msk vaniljpulver
2 msk florsocker
Vispa grädden i en bunke. Vispa övriga ingredienser i en annan bunke så det blir pösigt. Blanda allt och ställ kallt.

1 kommentar:

  1. Testade denna förra veckan, vidunderligt god!! Kunde dock ätit upp hela skålan själv tror jag;-)

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...