onsdag 28 oktober 2009

Pizzasallad

Jag har egentligen aldrig varit speciellt förtjust i pizzasallad men har kommit på mig själv sista tiden med att lassa åt mig en hög när jag äter ute. Det är ju faktiskt riktigt gott! Sen det nämdes i en tråd jag skriver i blev jag än mer sugen och idag, tack vare google, slog jag ihop en egen. Den josar ihop sig bäst den kan i kylen just nu. Ikväll måste jag nog ta mig en provsmak.


Pizzasallad 4 pers
1 litet vitkålshuvud
2 msk olivolja
1½ msk vitvinsvinäger
½ tsk salt
2 krm svartpeppar
(jag gjorde dubbelt av kryddor och flytande ingredienser)
Strimla vitkålen fint (osthyvel ger fina strimlor men tar lite tid) Skölj vitkålen i hett vatten en stund eller stöt med mortel så den blir mjuk (jag körde båda varianterna). Häll i övriga ingredienser. Blanda väl och smaka av och ev. tillsätt mer kryddblandning och flytande.
Låt stå i kylskåp ½-1 dygn innan servering, minst 2 timmar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...