1 kg fransyska (jag använde stek)
5 dl vatten
50 g smör
1 köttbuljongtärning
4 morötter
1 hel lök
10-15 hel kryddpeppar
10 st vardera svart- och vitpeppar
salt
4 lagerblad
4 lagerblad
soja
2 dl grädde
Vill man reda av såsen kan man ha i 1-2 äggulor. Låt ej koka upp efter att äggulan är i då kan det bli grynigt.
Skär köttet i mindre tärningar. Bryn lätt i smöret och häll sedan på vatten. Låt koka upp med lök och kryddor (läggs med fördel i tesil). Låt koka 1½ timme på svag värme. Lägg i morötterna när halva tiden återstår. Låt koka 1½ timme till. Ta upp lök och kryddor. Tillsätt grädde och soja och smaka av med salt. Red ev. av med äggula.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar