onsdag 25 augusti 2010

Att reda en sås utan mjöl eller Maizena

Går det? Självklart går det alldeles utmärkt! Oftast låter jag såsen koka ihop en stund men känns den ändå för blaskig tillsätter jag äggulor tills jag fått lagom tjocklek. Oftast räcker det med 1 äggula för vanlig sås, till grytor tar jag 2 äggulor. Svårare än så är det inte.

Låt inte såsen koka upp efter att äggulor lagts i. Då kan såsen bli grynig. Den smakar inte illa men man äter ju med ögonen också.

1 kommentar:

  1. Hej, såg att du kommenterat, ja tyvärr finns det skitdagar... Blev uppsagd pga arbetsbrist idag. Sju år på samma ställe och nu är det bara att ge sig ut och leta. Jag tröstar mig med rödvin och lite nötter. Bara att ta nya tag!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...