tisdag 3 augusti 2010

Får det vara något gott till kaffet?

Nu när jag fått hem Bake Pro och sukrin från lchf-butiken ville jag testa några recept från Annika Rognebys bok Bakglädje med LCHF. Jag chansade på dessa trots att jag är allergisk mot mandel och smaksatte med vaniljpulver. Eller allergisk, jag vet inte längre. Jag kan äta mandel men under pollensäsongen kan jag bli dålig om jag äter mandel, det börjar klia och känns trångt i halsen. En gång slutade det med en tur till akuten mitt i natten. I alla fall, nu i år har jag ätit mandel utan problem och jag vet inte om det är för att pollensäsongen varit rätt lindrig i år (jag har inte medicinerat alls) eller om lchfkost lindrat min allergi? Strunt samma, dessa biscotti, att doppa i kaffet eller till kvällen med en skiva Brie eller två går inte av för hackor.


Biscotti ca 10-15 st
1,75 dl mandel
0,5 dl sukrin
0,75 dl Bake Pro
2 tsk bakpuver
2 ägg
½-1 tsk vaniljpulver
Skålla mandeln och ta bort skalen. Mandeln kan malas med skalen på men då blir det bruna biscotti istället för ljusa. Mal mandeln fint i mixer. Om man vill kan man spara några och hacka för att få lite större bitar i kakorna. Blanda de torra ingredienserna. Blanda i ägg och rör ihop. Forma till en eller 2 längder på bakplåtsförsedd plåt. Fukta gärna en slickepott med vatten då och då för att lättare kunna forma längderna, smeten är lite kladdig. Grädda i 175 grader i 15 minuter. Skär längderna i sneda bitar. Sänk till 100 grader och torka i 35 minuter.
Förvaras torrt och i burk så de inte blir mjuka.

1 kommentar:

  1. Du har säkert korsallergi, man kan reagera på nötter om man är pollenallergiker, i vilket fall lät dessa kakor väldigt goda!!! Måste prova!!

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...