onsdag 8 september 2010

Ost- och kantarellpaj

Ja, nu behöver vi ut i skogen för att jaga fatt i mer kantareller för frysen är länsad. Så länsad att Karl Johansvamp fick gästspela i pajen för lite mer utfyllnad.



Ost- och kantarellpaj 4 portioner
1 finhackad gul lök
50 g smör
300 g kantareller
3 dl ost, gärna lagrad
gräslök
Stanning
3 ägg
3 dl creme fraiche
salt & peppar
Fräs kantarellerna i smöret. Är kantarellerna redan stekta klickar du ut smöret i ugnsfast form. Fördela ut kantarellerna, löken och lite av osten. Blanda ihop och häll över stanningen och fördela över resten av osten. Strö över gräslök. Ställ i ugn, 175 grader i 20 minuter.
Innehållet i pajen går utmärkt att byta ut: kräftor, räkor, kyckling ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...