lördag 25 september 2010

Skitsnack

Det här får man inte prata om, det är ett känsligt ämne och ska helst inte beröras alls men som alla vet så är sanningen att det är något vi alla gör. Inkomster ger utgifter. Jag tillhörde den kategorin med trög mage. Den fungerade inte som den skulle. Stenhård. Var tredje eller var fjärde dag var inte ovanligt att ett toalettbesök blev av. Däremellan var jag svullen och satt länge på toa när det väl var dags. Linfrön i all ära men jag tyckte fanken inte det blev bättre. Ibland kanske, och jag var överlycklig om jag gick på toa varannan dag, ännu lyckligare var jag om det hände varje dag men de gångerna går att räkna på en hand. Dessutom kändes det aldrig som jag pluttat färdigt fast jag suttit där och kuckilurat i en halv evighet.

Nu är det annorlunda. Magen är inte längre svullen och numera är det vanligt att det blir ett toabesök varje dag. Ibland blir det varannan dag men med lchf är inte det ovanligt. Man äter ju inte en mängd kolhydrater som fyller ut buken. Vi har en korg med tidningar på toaletten. Det är ju trevligt med lite att bläddra när man ändå sitter där eftersom man sitter där ett tag. Nu hinner jag knappt öppna tidningen förän det är klart. Trevlig information va? Toalettbesöken är snabbt avklarade och inte behöver jag sitta där i en evighet för att få ut det som ska ut. Nu känns det även som tarmen är tömd när jag är klar. Den känslan måste jag erkänna är väldigt skön.

När jag började med lchf var det inga problem att gå på toa men det var inte ofta, typ var tredje dag. Jag var dock aldrig svullen. Sen läste jag någonstans att det kan ta 8-10 veckor innan magen kommer i balans. Det stämmer rätt bra för jag märkte skillnad för drygt två veckor sen. Då hade jag kört lchf i 10 veckor. När jag ändå är igång och pratar skit kan jag även skriva att jag inte fiser som jag gjorde innan, och den luft som kommer ut nu luktar inte död som fjärtarna gjorde med kolhydratrik kost. Herregud, man kunde ju svimma av sin egen gas ibland för att inte tala om ljudnivån ... Jag kan säga så här: i snitt blir det numera en fis om dagen. Det vinner man ingen fistävling på.

3 kommentarer:

 1. Skönt inlägg! :-)

  SvaraRadera
 2. Sitter här och fnissar åt ditt skitsnack :D
  Kan bara hålla med allt är så mycket bättre skönt att slippa massor av problem :)

  SvaraRadera
 3. Haha! Jag kan bara instämma. Max en fis om dagen och ett toabesök med "det stora" varannan dag. :D Najjs bajs it is! Älskar LCHF!

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...