tisdag 28 september 2010

Småjustering igen

Jag har fått tips från en tråd jag hänger i på Familjeliv om att använda Philadelphiaost istället för majonnäs i Lembasbröd. Jag gillar inte riktigt att majonnässmaken går igenom och har minskat mängden när jag bakat men idag provade jag med osten. Jag kan säga så här: majonnäs ska jag inte ha i igen. Det var godare med osten. Tycker jag. Det är en smaksak.


Lembasbröd 5 st
3 ägg
3 dl riven ost
3 msk Philadelphiaost
0,25 dl sesamfrö
0,5 dl linfrö
ca 2-4 msk fiberhusk
ca 3-5 msk kruskakli
2 nypor anisfrö
Mixa sesamfrö, linfrö och anis fint. Blanda ägg, riven ost och philadelphia. Blanda ner det mixade. Blanda ner fiberhusk och kruskakli lite i taget! Låt smeten svälla ett tag och ha eventuellt i mer fiberhusk/kruskakli. Smeten ska inte bli fast och torr utan "hålla ihop". Vill man ha lite fluffigare bröd kan man ha i bakpulver. Klicka ut 5 plättar på bakplåtspapper. Grädda 10 min i 200 grader.
Tillägg: Brödkryddor måste testas nästa gång. Tråden på Familjeliv är kanon med tips!

1 kommentar:

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...