Till nyåret ville jag ha någon god efterrätt. Lite fjäsk för sonen och jag rörde ihop glass efter ett recept i Anna Halléns LCHF-husmanskost. Tror ni sonen åt? Icke sa Nicke, han smakade inte ens. Vi vuxna åt och tyckte det var gott. Men, ska jag göra igen blir det frysen och inte kylen som det står i beskrivningen. Glassen blev aldrig hård utan förblev mjuk. Ätvänligt och gott var det ändå.
Vaniljparfait med jordgubbssås 2-3 portioner 2 dl grädde
2 äggulor
2 msk vaniljpulver
4 tsk Sukrin
100 g jordgubbar eller hallon
Vispa grädden
Rör ner äggulor och vaniljpulver
Häll upp i glas eller form
Ställ i frysen minst 5 timmar
Ta upp ca 20 minuter innan servering
Koka jordgubbarna/hallon i lite vätska
Mosa med visp under tiden det kokar ihop eller mixa med stavmixer till slät sås
Servera ihop med glassen
oh vad gott :D
SvaraRadera