Ett recept på detta bröd lades ut i lchf-tråden jag hänger i på Familjeliv. Det skrevs att det var väldigt brödlikt och påminde om scones. Sånt måste testas så i lördags shoppades grejer hem och senare smälldes en deg ihop. Resultatet blev några saftiga bullar som faktiskt påminde om scones och smakade just bröd. Inte för att jag saknar bröd så värst men det kan vara trevligt med något annat att tugga på för variation. Maken, jag och vår dotter på 10 månader mumsade Pones så det stod det härliga till. Jag fick sju bullar, en finns kvar. Känner jag maken rätt ryker den ikväll.
Pones 6 st
2,6 gram kolhydrat/bulle
3 dl pofiber
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
250 g Kesella
1 ägg
50 g smör
1 dl grädde
(salt)
Smält smöret
Lägg torrvarorna i en skål och fördela ner Kesella
Blanda i smör, ägg och grädde
Smaksätt med lite salt om du vill
Låt svälla 10-15 minuter
Rulla till 6 bullar och lägg på bakplåtsförsedd plåt
Grädda i 200 grader i nedre delen av ugnen, 15-20 min.
Pofiber och fiberhusk finns ofta i mataffären bland glutenfria produkter
Verkar gott, det ska testas!
SvaraRaderaSka se om det blir bra i muffinsplåten.. http://monicasockerfritt.blogspot.se/2012/03/muffinsplat-for-lchf-brod-och-pones.html
SvaraRadera