torsdag 3 mars 2011

Asiatisk kycklingsoppa

En bild på asiatisk soppa lades ut i tråden jag hänger i på Familjeliv. Det såg så rackarns gott ut! Kokosmjölk inhandlades och en kväll blev det att knåpa ihop soppan. Nu hade inte jag samma ingredienser som företrädaren men man tager ju vad man haver som det så fint heter. Soppan blev mättande och ljuvligt god! Dottern på 10 månader gapade efter mer men till slut fick vi ta det lite lugnt. Det värmde skönt i min mun men hur tar hennes mage det? (kan säga att dagen efter ville hon absolut inte ha någon soppa ...)

Soppan föll mig och maken i smaken och den var så himla lätt att göra så den här ska göras igen!


Asiatisk kycklingsoppa 4 portioner
2-3 kycklingfiléer
Valfri mängd av:
Blomkål
Broccoli
Ica selection Grön delikatess
1 vitlök
½ gul lök
1 burk kokosmjölk
3 dl grädde
½ tsk röd currypasta
50 g smör
salt och peppar
  • Skär kycklingen i mindre bitar och stek i smöret
  • Skär blomkål och broccoli i mindre bitar om du vill ha mindre
  • Finhacka löken och vitlök och låt steka med kycklingen
  • Häll över kokosmjölken
  • Lägg i alla grönsaker
  • Smaksätt med currypasta (OBS: ta lite i taget och smaka dig fram!)
  • Häll i grädden
  • Smaka ev. av med salt och peppar
Jag använde Santa Maria Coconut milk

1 kommentar:

  1. Mmm... låter gott! Måste prova! Om jag ska använda det receptet i min Veckans mat nån gång kan jag länka då till dig?
    Kram
    Lana

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...