Jag är bra på att ta upp saker ur frysen som jag sen liksom glömmer bort. En kasslersnutt stod och blängde i kylen. Till slut insåg jag att jag måste göra något med den innan den hoppar på mig. Frågan är bara vad?
Kassler under osttäcke är gott men jag ville göra något annat. Sagt och gjort. Det fick bli lite laboration. Bort med utsidan och allt fett från kasslern (jag gillar inte det), skär i stavar, ner i gryta, i med lite ditt och datt och voilá. Smaskens blev det. Och så fånigt enkelt lätt att göra.
Kasslergryta 3-4 portioner En bit kassler ca 500 g
Herrgårdsgrönsaker efter eget tycke
en rejäl klick smör
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
lökulver
svartpeppar
paprikapulver
Jag åt det som det var
Dottern fick ris till
Jädrar vad hon åt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar