tisdag 10 maj 2011

Bättre än turkisk yoghurt

När jag handlade i söndags sprang jag på något nytt. Rysk yoghurt. Jag hade haffat en burk turkisk yoghurt men den var kladdig i locket så jag gick tillbaka för att byta. Där, i en liten kyldisk, såg jag några burkar märkta med "Nyhet". En jämförelse kolhydratmässigt och den turkiska yoghurten övergavs. I stödgruppen på FB frågade jag om någon testat rysk yoghurt. Allt hamnade i glömska tills jag idag fick se några frågor om hur den smakade och vart jag hittat den. Tänk, jag hade glömt bort den totalt! Upp med lock och ner med en sked. Den var krämigare och inte så syrlig som den turkiska yoghurten. Den här var godare. Sen fick jag se att den ryska yoghurten hade högre fetthalt. Ännu mer plus till produkten!


Jag hittade den ryska yoghurten på mitt Ica Maxi. Pris kommer jag tyvärr inte ihåg. Jag scannar och slänger ner i kundvagn. Jag kan tänka mig att den kostar snarlikt som den turkiska yoghurten. Nyss testade jag att gegga ihop rysk yoghurt med lite vaniljpulver. Smaskens. Dottern blev helgalen när jag rörde ihop och började "aaaahhhhaaaa:a" för fullt. Tror ni jag fick ha den i fred? Nope. Hon slevade i sig allt (jag fick väl 5 skedar). Godkänt även hos henne.


Smetana är en annan favorit som jag har börjat köpa. Jag kan ha den i röror ihop med creme fraiche och jag har den i vanlig smaksatt yoghurt till dottern för att få upp fetthalten lite. Smetana smakar gräddigt och lätt syrligt. Säkert också något man kan äta drekt ur förpackningen men så långt har jag inte kommit :-)
4 g kolhydrat

17% fett


2,5 g kolhydrat

42% fett7 kommentarer:

 1. måste provas som sagt ;) hoppas kvantum har den!!! ska ju ändå dit imorgon o fylla på m kokosolja (kung markattas)

  gillar även "högen" m ägg ;)

  SvaraRadera
 2. Jag fick äggleverans idag. Tyckte de passade ypperligt som bakgrund :-D

  SvaraRadera
 3. Men vad roligt! Det måste jag också kolla på vår Ica! Ryskt är gott! ;) Speciellt för en ryska som mig! :) Smetana har alltid varit min favvo!
  Tack för tipset!
  kram
  Lana

  SvaraRadera
 4. Smetana är faktiskt riktigt gott att äta "som den är" direkt ur burken. :) Men det är fett, så det blir en mäktig smak efter en stund och man orkar inte äta så mycket. :)

  SvaraRadera
 5. Hej Helené!
  Kul at du gillar vår nya Yoghurt! Hoppas det är OK att vi länkat din recension till vår Facebooksida där fler kan läsa om den?
  MVH Jonas Hammar
  Lindahls Mejeriprodukter

  SvaraRadera
 6. Kanske ska testa smetana, har inte vågat det än ;)

  SvaraRadera
 7. Tack snälla för tipsen!!

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...