lördag 20 augusti 2011

Stor mättnad i en kopp


Första gången jag hörde talas om äggmjölk tyckte jag det lät hur kufiskt som helst. Första gången jag testade smakade det hur äckligt som helst. Nästan. Det var ingenting jag kunde med om jag säger så. Men, fler och fler påtalade hur smidigt det var med äggmjölk och senare: hur gott det var med en ÄM-latte! Påverkad av andra var jag tvungen att testa igen. I kaffet var det hur gott som helst, för att inte tala om att kaffet blev ett perfekt mellanmål. Det är en otroligt bra ersättning för mjölk eller grädde då dessa har en tendens till att dra iväg antalet kolhydrater. Så en kväll var jag småhungrig men absolut inte sugen på någonting. En kombination som är väldigt konstig men som inträffar då och då. Jag bestämde mig för att testa äggmjölk igen. Och ta mig tusan, det var ju faktiskt helt ok! Ju mer jag har druckigt detta, dessto mer gillar jag det. Den går snabbt att göra men det bästa är att man håller sig mätt i många timmar efteråt. Äggmjölk är väl inte det ultimata namnet heller kanske? Noggy har jag hört men jag vet inte? Jag gillar inte det riktigt heller så tills vidare kör jag på med äggmjölk.1 kopp äggmjölk


2-3 dl vatten

50-60 g osaltat smör

3 hela ägg eller enbart äggulan (jag tar bara äggula)

ev. smaksättning:

kanel

vaniljpulver

snabbkaffe

kardemumma

mm


Värm vattnet och släng i smöret samtidigt så det smälter

Ha i äggula och ev. smaksättning

Mixa

Häll upp i mugg
1 ÄM-latte


2 dl bryggt kaffe

40-50 g osaltat smör

2-3 äggulor
Smält smöret

Mixa kaffe, smör och äggula

Värm ev. lite mer då äggen kan kyla ner kaffet

Häll upp i glas eller mugg


Observera: använder man sig av äggvitan i äggmjölk behöver man tänka på att vattnet ska vara kokhett. Rå äggvita innehåller ett ämnet som hämmar upptaget av biotin/vitamin B7. Detta kan även skapa ett illamående hos vissa personer.

5 kommentarer:

 1. Jag får ju helt enkelt ta å testa...har varit ordentligt skeptisk till äggmjölk ända sen jag började lchf:a, men jag var likadan med kokosolja i te i början, det tyckte jag lät vidrigt men nu använder jag det alltid i te.=))

  Kram

  SvaraRadera
 2. Jag var ju också otroligt skeptisk och första gången var jag ju som sagt inte övertygad men nu är den helt ok! Speciellt när latmasken slår in ;-)

  SvaraRadera
 3. Testa och gör med starkt chai-te istället för kaffe, HELT UNDERBART GOTT!!!!

  SvaraRadera
 4. Hej!

  Är bara inne och snor några mattips :-)
  Hittade flera jag ska testa,måste köpa hem bakepro och nåt sötningsmedel imorgon.
  Har LCHF-at nu i 3 veckor och mår toppen,fick äntligen ändan ur... ;-)

  *kram: Beate/Jasminen/Jenny*

  SvaraRadera
 5. mmm blir nästan sugen nu,
  men är nog för mätt just nu ivf ;)
  men borde göra en laddning att ha färdig i kylen till jobbet imorgon!

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...