söndag 14 augusti 2011

Under och efter semester

Ärligt lånad bild från maken

Vi har varit på semester. Turen gick Helsingborg, Danmark och Legoland, Halmstad och Ge-Kås i Ullared. Fördelen med semester och bo på hotell är alla dessa ljuvliga hotellfrukostar! Jag fullkomligt älskar att gå och plocka åt mig mat och bara njuta. Tills barnen börjar knota och dra åt var sitt håll ... Hemma vid köksbordet dukas det aldrig upp i dessa frestande mängder som det gör på hotell. Ägg, bacon, leverpastej, gurka, sill, kaviar, Brie, ost ... Jag smakade pölsa. Det är något jag aldrig vågat mig på. Tycker den ser så äcklig ut. Smakade faktiskt helt ok.


Nackdelen med att vara på semester är att det inte alltid finns så bra mat att välja på. Inne på Legoland var utbudet inte värst stort: pizza, pasta, pommes, Nuggets, glass. Första kvällen åt jag en svindyr kötträtt. Potatisen smakade unket och gick mer under kategorin sten. Men, ja för cirka 250 kronor var maten inte värst överväldigande. Då dottern passande bjöd på en bajsblöja blev det inte värst mycket ätande av denna tallrik. Bortkastade pengar. Allt var dyrt i Legoland. In till minsta nyckelring. Men det var trevligt och en otroligt fin upplevelse för både liten och stor! Jag som älskar karuseller fick nöjet att åka med barnen då maken inte gillar när det snurrar för häftigt. Andra attraktioner blev man som barn på nytt i. Det skrattades mycket vill jag lova!


Sista turen blev Ge-Kås. Ett stundtals tålamodsprövande kundvagnsrace. Tanter och farbröder som lämnar kundvagnen mitt i vägen, folk som inte flyttar på sig, folk som sniglar sig fram, ungar som tjatar, gråter eller knotar och det har en tendens till att bli dyrt. I år köpte vi mest bara nyttosaker. Ok, tre solcellsdjur var väl rätt onödigt men en lattjo grej att ha i trädgården. Även Ge-Kås har haft dåligt matutbud men i år povade vi den nya restaurangen. Typ Ikea-mat. Jag tog en lax med romsås och den var väldans god! På köpet blev vi inte ruinerade som vi blivit i Legoland. Framme vid kassan undrade jag om hon glömt slå in något men näe, allt var med.


Dumheten som hände i kassan på Ge-Kås var att jag slängde ner Gräddkola, en Japp och en Plopp. Detta käkade jag upp under färden hem. Gissa om jag mådde illa!? En skum känsla letade sig fram i kroppen och magen började göra ont. Även igår käkade jag godis. Jag och sonen gick på bio med syrran och hennes son. Gissa vem som åt biogodiset? Jag kan inte anklaga sonen för att tömma lagret om jag säger så. Idag är det stop för godis. Så jäkla dumt gjort av mig. Jag var inte ens sugen eller frestad. Det bara hände och i slutänden måste jag erkänna att det inte ens var gott. Eller jo, Kina-snacksen var ljuvligt goda! Men, jag som var på G mot två månaders godisuppehåll, föll. Bara för att vi var på semester och bara för att vi var på bio. Snacka om att släppa spärrarna. Jag är tacksam att magen inte ballade ur som den gjort innan. I och för sig är det kolhydrater som skapar obalans, socker blir jag bara illamående och får ont av men ändå. Att stanna akut på motorvägen är något jag vill undvika. Och som bonus visar vågen + men det kunde varit värre. Jag höll mig inom ramen som jag trodde.2 kommentarer:

 1. Aha, legoland!
  vi ska dit v 37
  ja inte hela veckan då ;)
  har hyrt hus 1 vecka
  blir till att ladda med fina picknick korgen då kanske!

  nya tag så har du snart 2 månaders godisfritt!

  SvaraRadera
 2. Vi var 1½ dag och det var ganska lagom mn vill man åka mer behövs säkert någon dag till :-)
  Jag hade med mig Cocosa, som jag använde en enda gång! Jag var förvisso aldrig hungrig men mina dumma val kunde varit ogjorda.

  Jag hade hellre sett att jag skött mig helt utan godis, nu blir det inte riktigt samma sak eftersom jag faktiskt ätit. Jaja, gjort är gjort :-)

  SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...