tisdag 15 maj 2012

Intervallträning med 5K Trainer

En pedagog på dotterns förskola berättade om en app hon laddat ner. Efter ett tag var den även nerladdad på min mobil. Jag är otroligt dålig på detta med appar. Sonen är den som använder apparna mest när han spelar. Jag har varit nyfiken på att testa denna app, 5K Trainer. Idag gjorde jag slag i saken. Ungar lämnades dit de skulle och sen bar det iväg. Promenadkompisen hängde på så jag slapp springa och flåsa själv. Vi gav oss iväg mot Fålehagen. Det rör sig om 30 minuters intervall det vill säga 5 minuter rask promenad som uppvärmning sen varvas en minut jogging med en och en halv minuts promenad. De sista fem minuterna är promenad och nedtrappning.

När uppvärmningen var gjord fick vi börja springa i en backe. Hoppla hej vad vi flåsade. Ja, ni kan ju tänka er. Vi tittade på varandra mellan de tunga andetagen och undrade hur fanken vi skulle klara av det här när vi mer eller mindre precis hade fått hjärtsnörp? Men, backen var det värsta för denna gång. Resten av intervallen tickade på finfint och det gick lätt att springa. Tyckte jag. Jag ville till och med springa längre. En minut kändes kort men nu ska vi testa och lyssna på rösten. Ok, vi fuskade i en mördarbacke som reser sig som en vägg. Vi gick uppför den och resonerade som så att det är dumt att gå ut för hårt när vi bara ska testa. Lägg även till att ingen av oss är några löpare. Vaddå ursäkter?

Summan summarum:  jag gillade appen och skulle faktiskt vilja ge mig ut igen! Den gav mersmak, jag vill springa mer. Nu får jag se vad jag hinner med när maken är på väg hem från Karlstad och kommer hem typ klockan 21. Då är det Desperate Housewife. Intressekonflikt ... Jag får se om det blir den vanliga morgonpromenaden med mammorna i morgon eller om vi kör en intervall till. Annars gör jag det i morgon kväll. Det var bra att ha någon som sa till när det är dags att springa respektive gå. Jag är ju sån att det är allt eller inget som gäller. Jag springer tills jag inte orkar mer sen går jag men det går så trögt att komma igång att springa igen. Hittar jag inte flåset så skjuter jag på startpositionen "Vid den björken ska jag börja springa, vid den stolpen, stenen, tallen ..." Ja, ni förstår. Sen springer jag igen tills jag inte orkar och samma visa upprepas. Det blir så segt och jag ger upp. Den här intervallen var ok även om jag ville springa längre sträcka men det upptäckte jag att det blir längre tid att springa vecka två och vecka tre och så vidare (appen räknar i veckor och tre träningstillfällen per vecka). Det finns även en 10K Trainer att ladda ner, för den mer rutinerade soffpotatisen ;-)

9 kommentarer:

 1. DEN ska jag testa! Känner igen mig i det där upplägget du talar om i ditt inlägg, jag tröttnar också till sist liksom, men med detta så blir det nog roligare och enklare! Ska testa NMT snart också, har hittat det i stan nu!=D Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. NMT, vad är det för spännande? :-)

   Radera
 2. Ok då!!!
  HAde inte tänkt ge mig ut idag...latmasken o Britta du vet....MEN jo nu laddar jag min app och drar iväg!! 3 min jogg 1 min PW är det som gäller nu
  tack för peppen <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men åh, vad jobbig du är! ;-) Nu får ju jag ångest som glor på DH och mumsar rysk yoghurt med vaniljpulver och lite honung.

   Radera
 3. Jag skulle också ha tränat idagmen kollade hockey och DH istället;)) men imorgon då jäklar blir det 1,5 timmes fotbollsträning!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det blir en tur för mig här idag :-) Igår blev det DH och GCB men nu har jag ingen ursäkt mer än att läsa kurslitteratur! Fast, en sväng först, det är skönt innan jag ska sitta och läsa :-)

   Radera
 4. NMT - Nordic Military Training!=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter tufft och hårt! :-)

   Radera
  2. Det hoppas jag det är med!=))

   Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...