lördag 26 maj 2012

Orkeslös!

Igår var allergin inte nådig. Näsan kittlade, nös och rann hela dagen. Kroppen kändes trött, tung och slö. Igår kväll blev det sämre så jag tog allergitablett och astmatablett och gick till sängs. I morse var kroppen trött som väntat. Men, det hindrar inte lördagsträningen! Med trött och tung kropp gav jag mig iväg. Benen kändes som stubbar utan någon som helst kraft i sig. Om jag knappt orkar trampa cykeln hur 17 ska jag orka träna? Nu ska man inte vara negativ, det kommer kännas skönt sen!

Väl på gymmet kändes det bra men ändå inte. Det är något som inte känns som det ska. Något är inte helt 100. Redan första svingen kände jag att benen är totalt utsugna. Inget att hämta där. När vi sedan skulle köra clean och jerk med kettlebell blev jag smått förbannad. Viljan finns men inte styrkan! Jag orkade knappt 10 kg! Elna, instruktören, tyckte jag och de andra två tjejerna skulle ta lite tyngre och hämtade en 14 kilos kettlebell. Fem jerk (eller press) klarade jag med med höger arm och med världens mest taskiga teknik, ivrigt påhejad av Elna. Vänsterarmen styrde inte alls. Jag gick ner till 12 kilo. Inte heller det funkade. Jag fick köra med 10 kilo och det var knappt att det gick heller. Ni kan tänka er svordomsramsan som skrek i skallen och kroppen. Jag vill mer men det går bara inte! Fan. Helvetes. Skit.

Att känna så här i kroppen var ett nedslag. Allergin påverkar självklart. Den har dämpat mig rejält i tre dagars tid. Maken tror att jag tränat för mycket. Den träning jag gjort i veckan är ett pass intervall-löpning och två (eller tre?) Tabata-övningar med att hoppa hopprep. Igår klipptes gräsmattan. Det är ju inte mycket. Eller så är det det med en allergifylld kropp? Nu är jag helt spak i armarna. Dottern smet iväg förut och det var knappt att jag orkade bära in henne. Vad är det här?! Jag är jag men i en annan kropp. Det känns inte som jag. Jag vill inte känna mig så här svag och klen. Irritation. Jag får göra det bästa av detta utpumpade läge. Jag gör det jag kan men inte mer och hoppas styrkan och energin kommer tillbaka i ben och armar. Magen däremot var stark som bara den när vi gjorde magövningar. Där fanns det styrka minsann. Tänk om den styrkan från bålen kunde delat med sig mer till de delar som inte styr idag? :-)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...