onsdag 22 augusti 2012

Kettlebell och zumba

Bild lånad från Magdalena Bibiks blogg


Tisdag innebär ett favoritpass kettlebell. Igår fanns även Magdalena Bibik på plats för zumba efter kettlebellpasset. Jag hade anmält två vänner. Själv hade jag inga planer på att medverka. Så blev ena vännen sjuk och Äh, vad fanken, jag kör och testar zumba. Gårdagen innebar en timme kettlebell följt av en timme zumba. Jag var svettig redan efter första svingarna med kettlebellen och svettigare skulle jag bli. Att det är underbart att svettas!

Magdalena gör entré och många av oss deltagare känner nog både nyfikenhet och känsla av "Nä, nu går vi hem va?". Vi var runt 20 personer som zumbade loss rejält. Magdalena spred skön stämning och smittade av sig av sin energi. Och vilken energi! Hon släppte loss och bara sprudlade glädje hela passet igenom. Så här ska zumba vara. Vi körde hela timmen med små pauser mellan låtarna. Vi snackar väl max 10-15 sekunders "lugn" innan nästa låt tog vid och Magdalena satte fart. Ingen av de deltagande såg vissna ut, alla körde på och gjorde sitt bästa. Många leenden och många skratt blev det. Magdalena röjde loss och var mjuk i kroppen. Själv kände jag mig lite som en klumpig elefant emellanåt. Höftvickningar är inte helt till fullo min grej och snabba fotsteg knölade ihop det en del så ibland stod jag mest och steppade för att hålla fötterna i rörelse. 

När timmen var slut kan jag konstatera att alla i gymmet var euforiska, glada och fnissiga åt sina moves. Själv kände jag för att köra några vändor till av både kettlebells och zumba. Kroppen var full av energi och ork och inte trött för fem öre. Cyklingen hem gick i rasande fart och sista backen hem, som i vanliga fall brukar gå smått trögt, klipptes utan problem. Laddningen innan träning verkar ge bra resultat :-)

1 kommentar:

  1. Zumba är skitkul men jag lyckas aldrig klämma in det bland mina övriga pass. Kanske under hösten. Vi har en tjej här som kommer ifrån Kuba som kör Zumbapass och hon har liksom rytmen i blodet. Superduktig så man borde verkligen gå

    SvaraRadera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...