tisdag 23 april 2013

Ugnsrostad blomkål

Av en slump fick jag för mig att skiva broccoli och blomkål, klicka på kokosfett, strö över salt och peppar och slänga in i ugnen. Ut kom ett fantastiskt gott resultat! Jag gillar de krispigt, knapriga broccolitopparna och maken gillar blomkålen allra bäst. Jag varierar här, ibland slängs både broccoli och blomkål ner, ibland får de åka in helt solo. Både och eller var för sig är gudomligt gott och passar till det mesta.






  • Skär valfri mängd broccoli eller blomkål i mindre bitar och lägg i ugnsfast form.
  • Klicka över kokosfett.
  • Strö över salt och svartpeppar eller annan valfri krydda.
  • Rosta i ugn 180 grader ca 20 - 30 minuter
  • Rör om då och då.  




Och varför funkar det inte att göra bilderna större? En bild går att få stor men inte de övriga. Irriterande!

3 kommentarer:

  1. Mmm...gott! Om man marinerar blomkål innan blir det ännu godare! :)
    Kram kram
    //Lana

    SvaraRadera
    Svar
    1. Marinera har jag bara läst om men inte lagt mer på minnet, hur gör man det?
      Kram!

      Radera

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...