onsdag 24 juli 2013

Ägg!Ägg är bland det bästa vi kan äta! Vi får i oss de mineraler och vitaminer (utom vitamin C) som kroppen behöver. Ägg mättar och ger lång mättnad. Det innehåller bra fett och bra protein, 6 g protein i ett normalstort ägg. Har du svårt att skilja mellan hunger och sug? Ät ett ägg (kokt helst). Känner du dig nöjd? Då var du sugen. Känner du att du behöver mer? Då är du hungrig. Ät ett ägg till.

Många är oroliga för att ägg ska höja kolesterolet. Så är inte fallet. Det är en myt. Kroppen tillverkar det kolesterol den själv behöver. Får vi i oss för mycket via kosten producerar levern mindre. Får vi i oss för lite producerar levern mer. Våra kroppar är otroligt smarta och det finns ingen risk att det är någon fara. Vi kvinnor mår bäst av ett högre kolesterol. Kolesterol bär bland annat våra hormoner. Om vi har ett lågt kolesterol, vad händer då tro? Just det, vi får vajsing i hormonsystemet. Det vill vi inte ha.

Ägg är så otroligt smidigt. Det går att variera lite hur som haver. Det är väldigt smidigt att ha med sig kokt ägg som matsäck. Ett kokt ägg håller sig 1 dag i rumstemperatur om det har skalet på. Väldigt smidig förpackning. Ät ägg med gott samvete! Själv äter jag mellan 2 - 5 ägg/dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...